Prentenboekenparade tijdens de Nationale Voorleesdagen

Voorlezen is leuk én belangrijk. Van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. Bij de Bibliotheek Utrecht wordt hier een vrolijk voorleesfeest voor kinderen van 0-6 jaar van gemaakt. Tijdens de Prentenboekenparade op zondag 27 januari kun je niet alleen genieten van de tien beste prentenboeken, maar ook van verschillende workshops, voorstellingen en verhalen.


Ontdek tijdens dit evenement de tien beste prentenboeken van de Nationale Voorleesdagen. Met de leukste workshops, voorstellingen en verhalen. Het is een feest voor het hele gezin waar je kan voorlezen, fantaseren, bewegen, knutselen, tekenen en verstoppertje kan spelen. Je kunt je laten schminken en op de foto gaan. Er wordt gezorgd voor wat lekkers. Tijdens de parade kun je meedoen aan verschillende workshops, hieronder een paar voorbeelden! Het gehele programma is te vinden op de website.

Panda wil een vriendje – beweegworkshop (4+)
Diep in het koele bos woont een eenzame panda. Hij wil graag vriendjes worden met andere dieren, maar hij weet niet hoe dat moet. Misschien kan hij van de andere dieren leren wat hij moet doen… Bij deze beweegworkshop beeld je samen met kinderfysiotherapeut Dorien Nauta dierenmanieren uit.

Dino’s bestaan niet – verhaalatelier (4+)
Het spannende prentenboek Dino’s bestaan niet wordt voorgelezen. Daarna kan je aan de slag gaan met dingen knutselen over het thema van het boek.


Heb jij misschien olifant gezien? – verstoppertje spelen (2+)
Een jongetje en een olifant spelen verstoppertje. Hoe moeilijk kan dat zijn? Nou, toch best moeilijk want de olifant kan zich wel erg goed verstoppen. Het jongetje kan hem nérgens vinden. Luister mee en speel zelf verstoppertje met de olifant.

De Prentenboekenparade is op zondag 27 januari van 10.00 – 13.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur). Kaartjes kosten €6 voor leden en €8 voor niet-leden. Vind hier het tijdschema voor alle workshops en kijk op de website van de Bibliotheek Utrecht om meer te weten te komen over de Nationale Voorleesdagen en de Prentenboekenparade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *