Praktische informatie Bier en Appelsap Festival

Donderdag is het zo ver! Voor de 2e keer vindt het Bier en Appelsap Festival plaats. Deze keer in de Botanische Tuinen in Utrecht. Om zoveel mogelijk informatie te geven en vragen te beantwoorden, hebben we wat praktische dngen voor je op een rijtje gezet!

Entree en kaartjes
De entree bevindt zich aan de Harvardlaan (dit is niet de normale ingang van de Botanische Tuinen, let op de borden). Hier kun je bij de kassa een kaartje kopen, zolang het niet is uitverkocht. Veel makkelijker en handiger is om dit vantevoren op de festivalwebsite te doen. We scannen de kaartjes en je kunt zo doorlopen. Met een festivalbandje kun je op de festivalvelden komen en ook de tuin bezoeken. Normale tuinbezoekers kunnen niet op de festivalvelden.

bier en appelsap festival kassa kaartjes kopen

Programma
Het programma is heel uitgebreid. Verdeeld over de 3 velden zijn er meer dan 50 activiteiten te doen. Ga naar een voorstelling, bekijk een optreden, doe mee aan een workshop, ga knutselen, proefjes doen of lekker timmeren. Voor alle leeftijden zijn er leuke dingen te doen. We hebben er voor gezorgd dat er voor kindjes van 1 of de bijna tieners genoeg te beleven is. Iedereen krijgt een programmaboekje waarin je kunt kijken wat er te doen is. Eventuele wijzigingen en toevoegingen (jawel er is nog meer bijgekomen) kun je bij de entree vinden, bij de Bier en Appelsap Informatiestand en bij de activiteiten zelf vind je ook de starttijden. Het programma kun je bekijken op de festivalwebsite.

Tijden
Het festival start om 11.00 uur. Even erna starten al de eerste workshops en voorstellingen, dus kom op tijd! Tot 20.00 uur is er gezelligheid, zijn de barren en foodtrucks open en kun je genieten van de dj en toffe bandjes!

tijdtabel tijdschema bier en appelsap festival hemelvaart utrecht

Festivalterrein
Het festival wordt gehouden in de Botanische Tuinen. Deze bevinden zich op het Utrecht Science Park (waar je bijv. ook de gebouwen van de UU en de HU vindt). Er zijn 3 velden waarop de activiteiten plaatsvinden, daarnaast kun je natuurlijk ook lekker wandelen in de tuin zelf of de speurtocht doen. Op het plattegrondje kun je zien hoe je van het ene veld naar het andere veld kunt lopen. Het is nooit heel ver en met kleine kinderbeentjes ook goed te doen.

plattegrond bier en appelsap festival hemelvaart utrecht

Weer
De donderdag is nog een beetje wisselvallig. Geen probleem, er zijn veel tenten en overkappingen. Dus ook bij een regenbuitje zit je droog!

Bereikbaarheid en route
Het festivalterrein is goed bereikbaar met zowel, fiets, auto als bus. Houd voor de navigatie Harvardlaan, Utrecht aan. Check de gele borden waar je heen moet voor het parkeren of voor de fietsenstalling. En kom als het kan, gewoon lekker op de fiets!

Kolven, babyhapjes en verschonen
Bij de EHBO is een kolfruimte ingericht. Verschonen kan bij de toiletten. Bij de EHBO is een magnetron aanwezig om flesjes of babyhapjes op te warmen. Verder is het niet mogelijk om eigen eten of drinken mee te nemen, alleen voor baby’s is het toegestaan.

Geen munten, betalen met pin
We werken niet met muntjes, maar wel met pin. Bij de barren en foodtrucks kun je dus alleen met je pinpas betalen.

Alle meer dan 50 activiteiten inbegrepen
Alle activiteiten, workshops en optredens zitten bij je kaartje inbegrepen. Hier hoef je dus geen losse kaartjes voor te kopen. Check het schema of bij de activiteiten zelf hoelaat iets begint en kom vooral op tijd.

Nog meer vragen?
Zijn er nou nog dingen die we niet behandeld hebben, wellicht staat het in de veelgestelde vragen. Kom je er op het festival niet uit? Check een vrijwilliger te herkennen aan een Bier en Appelsap Festival t-shirt of kom gezellig langs in de Bier en Appelsap informatiestand!

Tot donderdag a.s.!

festival bier en appelsap botanische tuinen utrecht hemelvaart meivakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *