Pomp41: gastvrijheid in de Bilt

Door Laura Kenter, moeder van Ruben en Anouk, woont in de Bilt.

Sinds een klein half jaar is restaurant Pomp41 gevestigd op de Dorpsstraat 41 in het oude deel van de Bilt, vlak achter de Utrechtseweg. Het restaurant dankt haar naam aan de voormalige water- en benzinepomp dat ooit in hetzelfde pand gevestigd was.

Wij hebben het geluk dat we om de hoek wonen en we komen er dan ook graag! Pomp41 is een ruim en mooi ingericht restaurant waar je kan ontbijten, koffie drinken, lunchen, borrelen en dineren. Vanaf het begin voel je je er op je gemak en dat is vooral te danken aan de gastvrije sfeer, het vriendelijke personeel en de hartelijke eigenaren.

Restaurant Pomp41 in de Bilt

Tot 12.00 uur heb je de mogelijkheid om te ontbijten. Wat dacht je van het Pomp41 ontbijtje; een croissantje, een snee landbrood, jam, kaas, ei, jus d’orange en verse koffie of thee? Dat is een fijne start van de dag!

Voor de lunch kan je kiezen tussen lekkere ‘wereldbroodjes’ van de Utrechtse kookboekenschrijfster Mascha Lammes. Bijvoorbeeld een Zuid-Afrikaans broodje met kip en kikkererwten of een Italiaans broodje met carpaccio en truffelmayonaise. Maar er zijn ook maaltijdsalades of soep.

Met het diner kan je voor één van de klassiekers gaan of uitgebreid genieten van meerdere kleine gerechtjes zoals vitello tonato, geitenkaas in pancetta, pompoenrissotto en bouillabaisse. En natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht en zijn er ook wat meer toegankelijke gerechtjes voor hen te bestellen. En vergeet vooral niet om na afloop één van de overheerlijke desserts uit te proberen!

Restaurant Pomp41 in de Bilt

De kinderen kunnen sowieso ook fijn spelen in het kinderhoekje achterin de zaak. Hier staat een keukentje met spulletjes, een kinderwagen met pop en een heleboel ander speelgoed. Er zijn ook boekjes om rustig aan tafel te lezen en voor de oudere kids zijn er passende tijdschriftjes.

Het fijne van Pomp41 is ook de variatie aan zitplekken. Je kan lekker rustig met z’n tweetjes bijkletsen bij het haardje op lage bankjes, er is ruimte om met je gezin of een grotere groep te eten, maar je kan ook met je laptop even een uurtje je mail bijwerken en een lekkere kop koffie drinken.

Kinderhoek in Restaurant Pomp41 in de Bilt

In de nabije toekomst gaat het terras open, zullen er regelmatig leuke (kinder)activiteiten plaatsvinden en zal er in het weekend soms live muziek zijn. Nog meer goede redenen om langs te gaan! Hou de social media van Pomp41 dus goed in de gaten.

De openingstijden 
Dinsdag t/m donderdag 9.00 – 23.00 uur
Vrijdag 9.00 – 0.00 uur
Zaterdag en zondag 10.00 – 23.00 uur

www.pomp41.nl, Dorpsstraat 41-43, De Bilt

REstaurant Pomp41 in de Bilt

Restaurant Pomp41 in de Bilt

Reacties

  1. Erwin in 't Veld zegt

    Dat is lekker geschreven! Mooie zaak trouwens…..Als we in de buurt zijn gaan we zeker daar naar toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *