Pinksterweekendtips Gooi en Vechtstreek 18 t/m 21 mei

We hebben weer de leukste weekendtips voor dit Pinksterweekend voor je op een rij gezet! Neem een kijkje bij het bijzondere Showman’s Fair, ga op ontdekking in één van de kastelen in de omgeving of geniet op Forteiland Pampus. Fijn weekend!

Showman’s Fair
Showman’s Fair is een wereldvreemde kermis met veertien podia en een klein vast theatergezelschap. Een rondreizend, onbemand festival in samenwerking met een mix van acteurs, dansers, performers, muzikanten, DJ’s, circusartiesten, schrijvers, schilders, kermiskunstenaars en koks. Op de Showman’s Fair vliegen korte spontane acts en experimenten in een hoog tempo om je oren. Met dagelijks een optocht, een gezamenlijk diner en feest. Mooie nieuwe tenten met een festivalsfeer als vanouds.

Wanneer: 18 t/m 21 mei
Waar: Het Domijn, Weesp
Meer info: website Showman’s Fair

Showmans fair

Open kasten en Dag van het Kasteel
In het Pinksterweekend zijn er weer bijzondere dagen in Slot Zuylen. Op 19, 20 en 21 mei zijn er Open Kasten-dagen en op 21 mei is het eveneens de Dag van het Kasteel. Bezoekers krijgen een bijzondere kijk achter de schermen: de deuren gaan open van kasten die normaal gesproken altijd gesloten zijn. Je krijgt onder andere exclusief een Utrechts toogkastje, een zeventiende-eeuws rariteitenkabinetje en als klapstuk een achttiende-eeuwse linnenkast gevuld met hoge stapels damast te zien. Altijd al benieuwd geweest wat er zich in die prachtige kasten bevindt? Dit is je kans om er achter te komen!

Wanneer: 19 t/m 21 mei
Waar: Slot Zuylen, Oud-Zuilen
Meer info: website Slot Zuylen

slot zuylen oud zuilen utrecht

Proef Pampus
Pampus wordt een luilekkerland tijdens het Pinksterweekend. Proef Pampus komt er weer aan, de leukste picknick van het land! Dit keer zelfs drie dagen lang en van 11 tot 20 uur! Tijdens deze tweede editie van Proef Pampus is er weer veel fijns te zien, te doen en te beleven: live muziek, verrassende acts, heerlijke hapjes en drankjes, stoelmassages, rondleidingen, marktkraampjes, schminkers, een kinder-timmer-dorp, live action painting en ander leuks. Alles local en food & drinks natuurlijk zoveel mogelijk duurzaam en biologisch!

Wanneer: 19 t/m 21 mei
Waar: Forteiland Pampus, Amsterdam
Meer info: website Pampus

Film: Buurman en Buurman hebben een nieuw huis
In ‘Buurman & Buurman hebben een nieuw huis’ bedenken de populaire buurmannen ‘briljante’ oplossingen voor de alledaagse problemen waar zij tegenaan lopen. Zo loopt de bouw van een bijenkorf in de tuin uit op een regelrechte ramp. Een elektrische grasmaaier op zonne-energie blijkt toch niet zo’n goed idee en voor het vegen van de schoorsteen maken de buurmannen een groot gat in het dak. Een eenvoudig fitnessapparaat wordt omgebouwd tot een draaimolen en een mol in de tuin zorgt voor grote problemen. Het bouwen van een tuinhek is ingewikkelder dan je zou denken. En waarom zou je een kapotte afwasmachine repareren als je ook een badkamer hebt? Kortom, er is weer genoeg werk aan de winkel voor Buurman en Buurman. A je to!

Wanneer: 19 t/m 21 mei
Waar: Filmtheater Hilversum, Hilversum
Meer info: website Filmtheater Hilversum

de film buurman en buurman hebben een nieuw huis

Ontdek Fort bij Nigtevecht
Laat je verrassen door de groene omgeving en het indrukwekkende fort. Fort bij Nigtevecht is een verborgen enclave van rust en ruimte op fietsafstand van Amsterdam. Onder begeleiding van een fortengids ga je op ontdekkingstocht door dit grote fort uit 1892. Je zult zien dat grote delen van het imposante gebouw nog intact zijn. Bijzonder zijn de twee gerestaureerde gebouwen waar de hefkoepels zich bevonden.

Wanneer: zondag 20 mei
Waar: Velterslaan, Fort bij Nigtevegt
Meer info: website Nauurmonumenten

Dag van het Kasteel
Tijdens de dag van het Kasteel kan je bijvoorbeeld naar Kasteel de Haar. De pas gerestaureerde personeelsvertrekken op de bovenste verdieping van Kasteel de Haar zijn voor het eerst geopend voor publiek. Tijdens een avontuurlijke rondleiding ontdek je hoe koks, knechten en kamermeisjes hier leefden en werkten. Een unieke kans, want er zijn vrijwel geen kastelen in Nederland waar zulke afgezonderde zolderruimtes te bezoeken zijn.

Wanneer: maandag 21 mei
Waar: Kasteel de Haar, Haarzuilens en diverse andere locaties in Nederland
Meer info: website Dag van het Kasteel

kasteel de haar haarzuilens utrecht uitje met kinderen kindvriendelijk speurtocht

Lentemarkt Gagelgat
Op Tweede Pinksterdag organiseert Boerderij Het Gagelgat weer de Lentemarkt! In de diverse kramen vind je de leukste spulletjes voor in en om het huis, dus kom vooral een kijkje nemen. Ook voor kinderen is er genoeg te zien en te beleven.

Wanneer: maandag 21 mei
Waar: Boerderij de Gagelgat, Soest
Meer info: Facebookevent Gagelgat

Boerderij Gagelgat in Soest

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *