Pinksterweekendtips Amersfoort 18 t/m 21 mei

Bier en Appelsap heeft weer de leukste weekendtips voor je op een rij gezet! We hebben weer een lekker lang weekend voor de boeg en er is weer genoeg te doen. Bezoek het festival Lepeltje Lepeltje, struin rond op de Trots Markt of neem een kijkje bij de boerderij! Fijn weekend!

Lepeltje Lepeltje Amersfoort
Voor het vijfde jaar op rij wordt het Burgemeester Brouwerplantsoen tijdens het Pinksterweekend versierd met mobiele keukens én een breed muzikaal programma. Er is een uiteenlopende aanbod van gerechten en struin over de mooie-dingen-markt, terwijl de allerkleinsten genieten van een rijk gevuld kinderprogramma. De toegang is zoals altijd gratis!

Wanneer: 18 t/m 21 mei
Waar: Burgemeester Brouwerplantsoen, Amersfoort
Meer info: website Lepeltje Lepeltje

Lepeltje Lepeltje festival

Film: Isle of dogs (6+)
De animatiefilm Isle of Dogs vertelt het verhaal van Atari Kobayashi, een 12-jarig pleegkind van de corrupte burgemeester Kobayashi. Na het uitroepen van de noodtoestand worden alle huisdieren van Megasaki City verbannen naar een grote afvalstortplaats genaamd Trash Island. Atari steekt alleen, in een Junior-Turbo Prop vliegtuigje de rivier over op zoek naar zijn waakhond Spots. Eenmaal aangekomen op Trash Island begint hij samen met een groep nieuwgevonden bastaard-vrienden aan een epische reis die het lot en de toekomst van hele provincie zal bepalen.

Wanneer: 18 t/m 21 mei
Waar: Theater de Lieve Vrouw, Amersfoort
Meer info: website de Lieve Vrouw

Film Isle of dogs

Lentefeest op de Kinderboerderij
Op de zaterdag voor Pinksteren wordt de lente gevierd op de boerderij. Er zijn verschillende activiteiten: zo worden die dag o.a. de schapen geschoren zodat ze lekker fris de zomer in kunnen. Ook kun je bloembommetjes komen maken tijdens de knutselactiviteit. Dit zijn kleine balletjes met allerlei soorten zaden die je ergens achter kunt laten om allerlei bloemen te laten groeien. In je eigen tuin, maar misschien ergens op een hoekje van de straat of een andere plaats die wel wat opgefleurd mag worden.

Wanneer: zaterdag 19 mei
Waar: Kinderboerderij de Brink, Zeist
Meer info: Facebookevent

Zonnige Zondag
Op Boerderij de Zonnewijzer vertellen ze graag over het leven en werken op de boerderij en in een rondleiding kom je veel te weten over het melken en de koeien. Ook voor de kinderen is het een belevenis om alle dieren van dichtbij te zien én aan te raken! Met een stempelkaart in de hand kunnen ze deelnemen aan alle activiteiten, zoals de koeien maïs geven, de geiten aaien, een kalfje een flesje melk geven, met de pony wandelen, spelen in het stro, rijden op een trekker op het erf of lekker wat drinken in het boerencafé. Voor de kinderen betaal je een toegangskaartje, maar ouders mogen gratis naar binnen!

Wanneer: zondag 20 mei
Waar: Boerderij de Zonnewijzer, Bunnik
Meer info: website boerderij de Zonnewijzer

zonnige zondag boerderij de zonnewijzer bunnik rijnauwen dieren kalfjes

Pinkster KINDERconcert
Dit jaar komt Het strijkkwartet van Meneer Sax op bezoek in het Bomenmuseum. Op het pleintje waar Meneer Sax woont, speelt een fanfare. Wie meneer Sax is, merkt het kwartet pas als de deur van zijn geheimzinnige huisje eindelijk open gaat… Het strijkkwartet van Meneer Sax van ‘Oorkaan’, met de blazers van het sprankelende Ebonit Saxofoonkwartet is een meeslepende muzikale optocht met veel humor.

Wanneer: zondag 20 mei
Waar: Nationaal Bomenmuseum, Doorn
Meer info: website bomenmuseum

Ebonit Saxofoonkwartet en het strijkkwartet van meneer sax

Trots Markt in het Walkartpark
De Trots Markt is een markt waar mensen staan die passie hebben voor wat ze aanbieden. Er is een zeer breed assortiment van droge worst tot verse honing en moderne woninginrichting. Kinderen kunnen knutselen naar een thema passend bij de tijd van het jaar. Een fijne ontspannen sfeer aan een biertafel met een heerlijk glas wijn en een lekker hapje.

Wanneer: zondag 20 mei
Waar: Walkartpark, Zeist
Meer info: website Trots Markt

Walkartpark Zeist trots markt

Lentewandeling
Het is weer lente! Maar waar zie je dat nu precies aan en wat gebeurt er eigenlijk met de natuur als het lente is? Tijdens deze lentewandeling op Landgoed Broekhuizen vertelt de gids van Staatsbosbeheer je van alles over dit seizoen. Wandel mee en zie, hoor en ruik de lente.

Wanneer: zondag 20 mei
Waar: Landgoed Broekhuizen, Leersum
Meer info: website Staatsbosbeheer

Landgoed Broekhuizen Leersum staatsbosbeheer wandelen amersfoort

Pinksteren op Landgoed Heidestein
Vanaf de Schaapskooi vertrekt een gemarkeerde wandeling van 4,5 km over het prachtige landgoed met heidevelden en oude naaldbossen. Voor de kinderen is er een vernieuwde Schapenroute met vragen over de Drentse heideschapen en hun lammetjes ( wandeling van ongeveer 1 km). Ook is er een leuk beestenbos waar ze veel kunnen leren over de dieren die in de bossen leven. Om 15.30 uur mogen de kinderen helpen met het voeren van de schapen. In de Schaapskooi kunnen bezoekers terecht voor informatie, koffie, thee of appelsap.

Wanneer: zondag 20 mei
Waar: Informatiecentrum Schaapskooi Heidestein, Zeist
Meer info: website Natuurmonumenten

schaapskooi heidestein schapen voeren zeist bos wandeling boswandeling dieren naar buiten met kinderen

Lentemarkt Gagelgat
Op Tweede Pinksterdag, maandag 21 mei organiseert Boerderij Het Gagelgat weer de Lentemarkt! In de diverse kramen vind je de leukste spulletjes voor in en om het huis, dus ga vooral een kijkje nemen. Ook voor kinderen is er genoeg te zien en te beleven.

Wanneer: maandag 21 mei
Waar: Boerderij de Gagelgat, Soest
Meer info: Facebookevent Gagelgat

Boerderij het gagelgat in Soest

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *