Paardendraverij op de Maliebaan

Komend weekend viert D.S.K. (de studievereniging voor studenten diergeneeskunde) haar lustrum. En niet alleen met studenten, maar met alle inwoners van Utrecht. Daarnaast is het Weekend van de Wetenschap, dus kun je op zondag ook nog eens langs op de Uithof bij de Faculteit Dierengeneeskunde. Wat is er dit weekend te doen:

Zaterdag 7 oktober: Maliebaandag
Op zaterdag 7 oktober is het dan zover: de Maliebaandag: een kortebaandraverij in het centrum van de stad! De Maliebaan zal voor één dag worden omgetoverd in een echte renbaan voor drafpaarden. Dit houdt in dat paarden met pikeurs op sulkeys tegen elkaar zullen strijden in een spannende afvalrace. In totaal zullen er 24 deelnemers één tegen één draven over een 300 meter lange baan, tot uiteindelijk de twee snelsten overblijven en samen de finale ingaan.

Niet alleen biedt de Maliebaandag een unieke kans om drafsport in hartje Utrecht bij te wonen, maar er zullen ook spectaculaire pauzeprogramma’s zijn en tal van andere leuke activiteiten door de studenten van D.S.K. worden georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan een knuffeldierenziekenhuis, een ouderwetse kegelbaan en een kleurplatenwedstrijd. Daarnaast zullen er kraampjes voor eten en drinken aanwezig zijn en komt er zelfs een totalisator, dus kan er naar hartelust op het favoriete paard ingezet worden.

Tijden: 12:00-18:00 uur
Locatie: Maliebaan, Utrecht
Toegang: gratis
Meer informatie vind je op de Facebookpagina van het evenement.

paardenrace tijdens maliebaandag in utrecht

Zondag 8 oktober: Van knuffeldierenspreekuur tot paarden met hooikoorts!
Mogen we ratten doden wanneer we last van ze hebben? Mijn hond is dik, is dat erg? Hebben paarden ook last van hooikoorts? Wat zijn dierproeven? Hoe schoon is de lucht op het platteland eigenlijk? Op 8 oktober krijg je antwoord op deze vragen en meer!

De faculteit Diergeneeskunde opent op deze zondag haar deuren voor een breed publiek. Naast lezingen zijn er allerlei andere activiteiten. Zo kun je in het Kennislab onder begeleiding van een student Diergeneeskunde proefjes doen. Op de informatiemarkt kun je, je dierenkennis testen bij de stands van bijvoorbeeld Stichting Proefdiervrij en KNGF Geleidehonden. Ook is er een reizend walvisziekenhuis van S.O.S. Dolfijn. Er is een speurtocht door ons prachtige studielandschap en de allerkleinsten kunnen zich laten schminken of met hun dier naar het knuffeldierenspreekuur!

Alle activiteiten zijn gratis. Meer informatie over het programma vind je op de website van de Week van de Wetenschap.

knuffeldieren spreekuur tijdens week van de wetenschap bij diergeneeskunde in Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *