Open dag kinderopvang: voor kinderen, door ouders!

Op zaterdag 10 november houden vijf Utrechtse ouderparticipatiecrèches open dag. Tussen 10.00 en 16.00 uur kun je kennismaken met dit unieke concept in Utrecht. Op een ouderparticipatiecrèche wordt de kinderopvang volledig gerund door de ouders vanuit het principe ‘ik pas een keer op jouw kind, jij een keer op die van mij’ en dat dan met een heleboel betrokken ouders tegelijkertijd.

kinderopvang door ouders utrecht, ouderparticipatiecreche
Daarnaast draag je als ouders ook zorg voor alle andere zaken zoals bijvoorbeeld de aanschaf van de boeken, het speelgoed en klussen aan het gebouw en de tuin. De meeste van deze crèches zijn opgericht eind jaren 70, begin jaren 80 en draaien dus al vele jaren. Inmiddels is dit al jaren een erkende, en goedkope, vorm van kinderopvang waarbij de ouders (moeders maar ook vaders) de ontwikkeling van hun kinderen zelf begeleiden.

De kinderopvang is dus een plek waar je de ontwikkeling van je kind van dichtbij meemaakt en deel uitmaakt van een hecht netwerk van ouders. In Nederland zijn er in totaal zeven van dit soort crèches waarvan dus vijf in Utrecht. Hiermee is deze kinderopvang een bijna uniek Utrechts verschijnsel.

kinderopvang door ouders utrecht, ouderparticipatiecrecheOp 10 november zijn de al betrokken ouders aanwezig om een rondleiding te geven en je alles te vertellen over hun crèche. Zo kun je alles te weten komen over de verschillende locaties en buitenruimtes. Op de volgende locaties kun je een kijkje komen nemen:
De Oase (Lomanlaan 103A)
De Bombardon (Bouwstraat 53)
De Villa (Mgr. van de Weteringstraat 13)
Het SOP (Mgr. van de Weteringstraat 13A)
De Krakeling (Bekkerstraat 24)

Meer informatie over de ouderparticipatiecrèches is te vinden op de website van Kinderopvang Door Ouders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *