Op ontdekkingsreis tijdens de Culturele Zondag Noordwaarts

Bezoek op 22 april de Culturele Zondag Noordwaarts en ga op ontdekkingsreis door Overvecht, Ondiep en Zuilen. Elke wijk heeft een eigen festivalhart waar optredens zijn op het gebied van dans, muziek, theater, poëzie en leuke activiteiten rondom wetenschap.

Culturele Zondagen Noordwaarts in Utrecht

Overvecht
Het festivalhart in Overvecht is de NPD-strook (naast Winkelcentrum Overvecht). Leerlingen van IMC Weekendschool dragen hier poëzie en spoken word voor, gebaseerd op de levens van ouderen met een emigratieachtergrond.
Docenten van de weekendschool geven ook een college over sterrenkunde en daarnaast kun je een ruimteraket knutselen. Kinderboerderij Gagelsteede is ook één van de locaties. Naast knuffelen met de dieren kun je hier ook een eigen vlieger knutselen en die in de weide oplaten.
Muziekliefhebbers moeten zeker even gaan kijken bij ZIMIHC theater Stefanus, want daar presenteert het UCK de Muziekroute en jong talent uit Overvecht.

ZIMIHC theater Stefanus UCK Muziekroute tijdens de culturele zondag noordwaarts

Ondiep
Pannenkoeken, wie lust ze niet? Bij festivalhart de Plantage bakt Smulders Kookt de hele middag regenboogpannenkoeken! Ook komt hier de bakfiets van het Universiteitsmuseum Utrecht. Deze ligt vol met botten en de kinderen mogen onderzoeken van welk dier het is.

Zuilen
Een van de beroemdste bewoners van Zuilen was Belle van Zuylen. Zij woonde in Slot Zuylen en tijdens
Noordwaarts ontdek je in een poëtische speurtocht door de kasteeltuin haar geheimen.
Benieuwd naar de geschiedenis van Zuilen? Bij het festivalhart Vorstelijk Complex zingen kinderen van 7 tot 16 jaar over de geschiedenis van de wijk vanaf het jaar 700. Zelf muziek maken kan ook met het Klankbad van Fonkeltoon. Doe mee aan de workshop en maak je eigen badklankstuk.
Verder kun je hier ook nog een totem knutselen voor in het Nifterlakepark, kun je dansen en spelletjes spelen met de Kids Stille Disco!, en in het familiecollege van de Universiteit Utrecht masterstudent Ouafa Dahri je alles over het bioprinten van organen.

Vorstelijk Complex_ de geschiedenis van Zuilen bij de culturele zondag noordwaarts

Wil je de drie wijken per fiets ontdekken? Volg dan de speciale Noordwaarts Fietsroute. Volg de  bordjes langs de route en kom langs de drie festivalharten. Op de website van Culturele Zondagen staat ook nog een speciale kidsroute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *