Onze favoriete cadeaus voor Vaderdag

De redactie van Bier en Appelsap bestaat uit een enthousiast en gezellig team! Verspreid over heel Utrecht en er buiten gaan we altijd op zoek naar de leukste plekken en de gezelligste activiteiten. In het kader van Vaderdag hebben onze partners hun favoriete Vaderdagcadeautjes op een rijtje mogen zetten en wat blijkt? Ze hopen vooral op een leuk uitje en lekker eten en drinken!

Annalotte: varen door Utrecht
Op Vaderdag gaan wij het liefst samen het water op. Onze mooie stad vanaf de andere kant bekijken met lekkere hapjes en drankjes! We huren een fluistersloepje voor 6 personen zodat we met z’n drietjes (of eigenlijk viertjes, want de hond vaart ook graag mee:)) voldoende ruimte hebben. Voordat we aan onze picknick en borrel beginnen, maken we een stop bij het Ledig Erf. We lopen naar de Twijnstraat en zoeken een aantal lekkere gekoelde biertjes uit. Daarna door naar Visjes, want voor kibbeling kunnen we allemaal ’s nachts wakker worden gemaakt. De rest van de borrelhapjes zit in onze koeltas, dat wordt smullen. Daar gaan we dan..!

kimmade footvillage oudegracht utrecht restaurant vietnamees

Madelief: eggs benedict
Met Vaderdag gaan we zeker uit ontbijten of brunchen. Want we doen papa een groot plezier met ‘eggs benedict’. We twijfelen nog even waar we van dit feestelijke etentje gaan genieten. Misschien wel bij Florent op het Visschersplein, want daar hebben we bij de vorige restauranttour verrukkelijk gegeten!

Florent Bier en Appelsap Restaurant Tour Utrecht
fotocredits: Facebook Florent

Laura: samen op pad en lekker lunchen
Natuurlijk maken we voor Michel eerst een uitgebreid ontbijt aan tafel, met gekookte eitjes en warme broodjes. Maar daarna vindt hij het het leukst om met z’n allen op pad te gaan. Een stuk fietsen, het bos in of een rondje door de stad wandelen om dan af te sluiten met een heerlijke uitgebreide late lunch of bittergarnituur en een biertje op een terras (als het weer mee zit)! Laatst waren we bijvoorbeeld bij Bij Hen in Maartensdijk waar wij relaxed op het terras zaten terwijl de kids zich vermaakten in de speeltuin!

Bij Hen maartensdijk restaurant terras speeltuin

Nusch: een Domkaars
Mijn vader maak ik niet blij met van die typische Vaderdagcadeaus, zoals sokken of een stropdas. Dus elke keer is het weer een uitdaging! Dit jaar geef ik hem een echte Domkaars, zoals de vorig jaar overleden Utrechter Ruud Snel die altijd maakte, nu gemaakt door Ruuds nichtjes. De kaars is er in verschillende groottes en allerlei kleuren en is te koop bij een aantal winkels in Utrecht, zoals bij de VVV, het Catharijne Convent of het Centraal Museum. Een mooi cadeau voor echte Utrechters… of import-Utrechters, zoals mijn vader!

Domkaars Utrecht

Jessica: whisky en speciaal bier
Dit jaar heb ik een makkie zag ik in mijn agenda, want manlief had daar tot mijn verbazing al wat geplaatst: “Vaderdag: whisky en speciaal bier aub”. Nu ben ik niet zo thuis in de whisky maar gelukkig Wim van Rubens Proeflokaal aan de Nieuwegracht wel. Als je man of vriend hier nog nooit is geweest scoor je zeker om met hem hierheen te gaan! Voor speciaal bier kan ik tegenwoordig terecht bij Drie Meter Bier, in de winkel van Familie van Rijk op de Amsterdamsestraatweg. Een fles zelf getapt speciaal bier is altijd leuk!

rubens proeflokaal wijn proeven cafe utrecht

Claudia: Yoghurt Barn of Kimmade
Natuurlijk maak je hem blij met een zelfgefabriceerde knutsel en een ontbijt op bed. En als hij daarna dan 10 km gaat hardlopen en Fiona gaat mee op de fiets, kan zijn dag eigenlijk al niet meer stuk. Maar natuurlijk geven we ook een kadootje. En dan weten we dat hij het gelukkigst wordt van een beleving. Dus misschien gaan we wel ontbijten bij de Yoghurt Barn en kiezen we voor een feestelijke combinatie van yoghurt, koek, chocolade en fruit. Of we gaan lunchen bij Kimmade in de Mariastraat. Daar zijn we alle drie gek op en dan bestellen we zeker de pittige garnalen. Die zijn ‘to die for’! En als het dan mooi weer is, sluiten we de dag denk ik af op Dag van het Wilhelminapark. Want daar is altijd wat te beleven!

kimmade footvillage oudegracht utrecht restaurant vietnamees

Lisanne: kinderen zelf iets laten kiezen
Uiteraard bezoek ik voor Vaderdag met de kids nog even de winkels in de stad om een cadeautje uit te zoeken. Maxime gaat het liefst naar een winkel waar ze voor een klein bedragje zelf wat dingetjes mag uitzoeken, zoals de Flying Tiger. Dit jaar kreeg ik zelfs een aanvraag voor een cadeautje van de man in huis: een barbecue aanmaak/opstoof ding (hoe heet zo’n ding eigenlijk?). Zouden we dan eindelijk gaan barbecueën?

Marlies: een gezelschapsspel!
Mijn man vindt een nieuw spel altijd goed. Bij Subcultures aan de Oudegracht 183 hebben ze heel veel en denken ze goed met je mee. Ik vertel de spelletjes die mijn man leuk vindt en zij komen met een nieuwe suggestie. De ‘Legenden van Andor’ werd het de laatste keer. En het leukste is dan natuurlijk dat je het daarna met zijn allen gaat zitten spelen. Andere favorieten van het moment: Potion Explosion en Guillotine.

Karianne: Een goed begin van Vaderdag bij Koffie en Ik
Voor vaderdag hebben we een goede traditie opgebouwd: die ochtend gaan we (niet al te vroeg) ontbijten bij Koffie en Ik. Voor ons allemaal een goed begin van de dag, waarop we verder niet veel bijzonders doen (anders dan samen zijn, een zelfgemaakt cadeautje van Milou uitpakken en misschien nog koffie of smoothie met taart op een andere plek in de buurt, zoals Parc388!).

Koffieenik_Interieur_Speelhoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *