Onbeperkt genieten bij Bistro Belle

Door Lisanne Davids, oprichtster Bier en Appelsap, moeder van Maxime en Xavier, woont in Utrecht.

Regelmatig noemen we bij Bier en Appelsap Bistro Belle als een fijne plek om met het gezin uit eten te gaan. Toen er onlangs werd aangekondigd dat ze overgingen op onbeperkt gerechtjes eten, schrokken we wel eventjes. Bij all you can eat denk ik altijd aan buffetten waar iedereen zoveel mogelijk op z’n bord probeert te scheppen. Van chinees tot pasta en pizza. En je zit nooit tegelijk met iedereen van je gezelschap aan tafel, want er is altijd iemand die alweer honger heeft gekregen en langs het buffet gaat struinen. We werden uitgenodigd door Bistro Belle om het concept zelf te ervaren. Dus op pad richting Oud-Zuilen!

Bistro Belle restaurant in Oud Zuilen bij Utrecht

Prachtig oud pand
Het is nog rustig in het restaurant gedeelte als we om 16.00 uur binnenstappen bij Bistro Belle. Lekker op tijd, want je kunt hier met je kids voor een speciale prijs al lekker vroeg terecht. We krijgen een mooie tafel bij het raam toebedeeld. Ik loop nog even een rondje om het interieur te bewonderen. Bistro Belle zit in een prachtig oud pand, naast Slot Zuilen. De hoekjes, oude elementen en hoogteverschillen maken het een sfeervol restaurant.
Normaalgesproken zit er in de wijnkelder ook een speelhoek voor de kinderen, maar tijdens ons bezoek was er een tafel gedekt voor een groepsdiner. De kids kregen wel meteen kleurpotloden en kleurplaten om aan tafel te kleuren. En hoe leuk is het om bij elke gang zelf je gerechtje aan te kruisen!

Bistro Belle restaurant in Oud Zuilen bij Utrecht

Bistro Belle restaurant in Oud Zuilen bij Utrecht

Het concept
Aan tafel wordt door de vriendelijke bedrijfsleider het concept uitgelegd. En we kunnen gewoon blijven zitten, want de bediening komt gewoon alles brengen..Fjoeh, gelukkig! 😊 Op tafel liggen papieren placemats waar de kaart op staat, per gang mag je 2 gerechtjes per persoon bestellen. Brood, salade en friet kunnen er bij besteld worden. Je keuzes kruis je aan op het kaartje, wat door de bediening opgehaald wordt. De gerechtjes hebben een tapasformaat, dus als je wilt kun je bijv. meerdere gangen uit de hoofdgerechtjes of toetjes kiezen!

Veel keuze
De kinderen kunnen gewoon kiezen van de normale menukaart, waar zeker dingen opstaan die ze lekker vinden. zoals bijv. tomatensoep, ham met meloen, gehaktballetjes in tomatensaus, fish en chips en kipsate. Wil je iets bijzonderder ga dan bijv. voor het stoofpotje, gambakroketjes of een loempia van pekingeend. Maar houd genoeg ruimte over voor het dessert! Er staan wel 14 toetjes op de kaart! Maxime glunderde bij het bestellen van een 3e toetje! En omdat het kleine porties zijn, mag dat wel een keertje.

Bistro Belle restaurant in Oud Zuilen bij Utrecht

Bistro Belle restaurant in Oud Zuilen bij Utrecht

De bediening is vriendelijk en heb je bijv. een allergie dan krijg je een speciale kaart waarop de allergieën staan vermeld en kun je met je eigen potlood de gerechtjes aangeven. Super!

Dus ben je op zoek naar een locatie om uit eten te gaan, waar iedereen kan bestellen wat hij/zij lekker vindt, een beetje meer of een beetje minder, maar geen zin in de drukte en chaos van een all you can eat restaurant, bij Bistro Belle zit je goed!

Openingstijden van Bistro Belle:
Belle is van dinsdag t/m vrijdag geopend vanaf 17.00 uur. Zaterdag en zondag vanaf 12.00 uur. Op maandag is Belle geopend op aanvraag.

Het concept en de prijs:
iedere zaterdag & zondag tussen 16.00 en 18.15 uur kun je met het gezin genieten van alle gerechtjes op Belle’s menukaart voor 24,50 p.p. Kom je later of op een andere dag, dan betaal je 27,50 per persoon. Drankjes zijn niet inbegrepen. Kids van 3 tot 12 jaar mogen voor slechts 1,50 per levensjaar onbeperkt van de gerechtjes genieten.

www.bistrobelle.nl, Dorpsstraat 12, 3611 AE Oud-Zuilen

Bistro Belle restaurant in Oud Zuilen bij Utrecht

Bistro Belle restaurant in Oud Zuilen bij Utrecht

Bistro Belle restaurant in Oud Zuilen bij Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *