On TraXS: klein ontmoet groot in het Spoorwegmuseum

Tussen de grote locs in het Spoorwegmuseum in Utrecht zijn op het modelspoorevenement On TraXS de mooiste modelspoorbanen van Europa te bewonderen.

On TraXS museum spoorwegmuseum treinen modeltreinen

Modelbouwers uit heel Europa worden voor de Modeltrein Expo uitgenodigd om hun banen te tonen. Door de unieke sfeer en de hoge kwaliteit van de modelspoorbanen mag het evenement zich rekenen tot de top van de modelspoorwereld: Modelbanen die met zorg, precisie en oog voor detail zijn gebouwd. Alle grote merken uit de modelbouwwereld zijn aanwezig.

Er is veel variatie in modelbanen, sommige zijn niet groter dan een koffer of een wijnkistje, andere zijn meer dan 10 meter lang. Te zien zijn landschappen met treinen uit de Alpen, Rocky Mountains, de Antwerpse haven, maar ook een spoorlijn langs de Griekse tempels op Sicilië en blokpost 13 langs de spoorlijn Utrecht – Arnhem zijn in miniatuur gebouwd. Alle landschappen, spoorlijnen en treinen zijn tot in de perfectie nagebouwd, alles beweegt en rijdt.

Niet alleen treinliefhebbers kunnen hun hart ophalen, ook voor gezinnen heeft het evenement veel te bieden. Voor de kleine bezoekers zijn er opstapjes geplaatst zodat iedereen de modelbanen goed kan bewonderen. En op het jeugdplein is er van alles te doen. Neem plaats achter de knoppen en laat de  modeltreinen rijden, haal je rangeerdiploma of knutsel zelf een huisje in elkaar.

Praktische info
Het evenement vindt plaats van 9 t/m 11 maart, van 10.00 uur tot 17.00 uur. Kaartjes kosten €17,50 (online €16,50) voor iedereen van 4 jaar en ouder. T/m 3 jaar is de toegang gratis. Museumkaart is gratis.

www.spoorwegmuseum.nl, Maliebaanstation, Utrecht

Modeltrein expo on traxs in het spoorwegmuseum in utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *