Nieuwe familielezing vol wetenschap in TivoliVredenburg

Zondag 16 december vindt er weer een nieuwe ‘Wie Wat Waar Waarom’ familielezing plaats in TivoliVredenburg! Super tof voor kids van 8 jaar en ouder, die van alles willen leren over slaap. Jeroen Dudink en Olaf Verschuren geven je een kijkje in een écht wetenschappelijk onderzoek waar je zelf ook aan meedoet.

familielezing wie wat waar waarom

Je hebt het misschien niet door maar als je heerlijk in jouw bed ligt, werk je aan je gezondheid! Slapen is namelijk niet alleen fijn maar ook van levensbelang. Zonder slaap ga je uiteindelijk dood. Maar wat gebeurt er precies in jouw brein tijdens je slaap en waarom is slapen onmisbaar voor de gezondheid van mens en dier? Wat is de invloed van slaap op genezing en jouw leerprestaties op school?

Je hoort het tijdens het minicollege van slaaponderzoekers Jeroen Dudink en Olaf Verschuren. Na aanmelding ontvang je een pdf van een slaapdagboekje. De onderzoekers vragen het publiek om een slaapdagboekje bij te houden in de week vóór het minicollege. Tijdens het event gaan het publiek en de wetenschappers hiermee aan de slag.

wie wat waarom lezing tivoli vredenburg

Na de lezing kun je in de onderzoekswerkplaats slaapexperimenten doen, advies vragen over jouw slaappatroon en spreken met de wetenschappers.

Praktische info
De onderzoekers verzamelen data tijdens deze WWWW familielezing. Je doet als bezoekers dus mee aan écht wetenschappelijk onderzoek. Het onderzoek wordt aangemeld bij de Medisch Ethische Toetsingscommissie.  Bestel je tickets alvast via de website van TivoliVredenburg en hou de week voor de lezing jouw eigen slaapdagboek bij! Aanvang op 16 december is om 11.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *