Nieuw theaterseizoen Het Filiaal theatermakers

Misschien heb je de flyers en posters al voorbij zien komen in de stad, Het Filiaal theatermakers heeft weer een prachtig programma voor het nieuwe theaterseizoen samengesteld! Met 4 voorstellingen over verschillende onderwerpen en voor de allerkleinsten tot de wat oudere kids zit er voor iedereen wat bij.

Het Filiaal theatermakers is een Utrechts gezelschap dat theater maakt voor families. Er wordt theater gemaakt met universele verhalen en alle mogelijke kunstdisciplines. Zo zijn er al voorstellingen gemaakt met poppen, liedjes, objecten, beeldende kunst, wetenschap en live voor je neus gemaakte film.

Voor komend seizoen kun je naar Enkeltje Mars (8+), De Nachtwaker (6+), Oor Overboord (4+) en Toen mijn vader een struik werd (8+). Kaartjes zijn nu al te koop, dus wil jij als een van de allereersten deze voorstellingen gaan zien, reserveer dan nu jouw plekken.

Waar gaan de voorstellingen over:

Enkeltje Mars (8+)
Waarom zou je ruim acht maanden reizen om vervolgens op een planeet aan te komen waar niks te beleven valt? Zonder familie, zonder vrienden en zonder blauwe lucht. Het lijkt niet meteen aantrekkelijk en tóch zijn er mensen (de Marco Polo’s en Christoffel Columbussen van deze tijd) die best een enkele reis naar Mars willen maken. Omdat hun drang naar avontuur nou eenmaal ontzaglijk groot is.

Maar hoe voelt dat eigenlijk om zo ver weg van de aarde te zijn? En waarom zou je je opofferen voor een groter doel? Is dat heel moedig of misschien een beetje dom? Het Filiaal theatermakers zoekt het voor je uit! Compleet met miniatuurplaneten, filosofische overwegingen, meerstemmige zang, live videobeelden en plantaardige muziek maken we een kosmische voorstelling over de rode planeet. Het is natuurlijk nog lang niet zeker óf en wanneer de eerste mensen op Mars zullen landen, maar in het theater kan in elk geval ALLES.

Vanaf 1 oktober te zien in o.a. Utrecht, Leidsche Rijn en Amersfoort.

enkeltje mars filiaal theatermakers utrecht voorstelling theater families

De Nachtwaker (6+)
Elke dag fietst hij stipt om 17.00u met een volle thermosfles, gesmeerde boterhammen en de krant naar zijn werk. Hij installeert zich achter zijn bureau vol bewakingsmonitoren en gaat aan de slag. Checken of alles veilig is, niemand ongeoorloofd door de gangen loopt en het allerbelangrijkste, of de deuren wel dicht zijn. Als blijkt dat er één onwillige deur is die zich keer op keer niet laat sluiten, kan hij zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Hij gaat naar binnen.

De Nachtwaker is een lichtvoetige en absurde familievoorstelling vol onverwachte wendingen. Acteur Noël van Santen (van cabaret duo Schudden) zien we zowel live als via beeldschermen worstelen met de dingen om zich heen. Hij probeert uit alle macht grip te houden op de situatie. Maar hoe doe je dat als je eigen vertrouwde spullen opeens gigantisch zijn geworden en jij zelf piepklein?

Vanaf 3 februari te zien in o.a. Utrecht, Leidsche Rijn en Amersfoort.

de nachtwaker het filiaal theatermakers utrecht voorstelling theater familie kinderen

Toen mijn vader een struik werd (8+)
Locatietheater naar het gelijknamige boek van Joke van Leeuwen

Voordat Toda’s vader een struik wordt, is hij banketbakker. Iedere dag staat hij voor dag en dauw op om wel twintig soorten gebakjes te maken en drie soorten taart. Tot op een dag alles verandert. In het zuiden breken gevechten uit en Toda’s vader moet meehelpen in de oorlog tussen de enen en de anderen. Toda zelf wordt op transport gezet naar haar moeder, die in het buurland woont. De reis ernaartoe is vol avonturen en gevaar, maar Toda geeft niet op want ze moet haar moeder vinden!

Toen mijn vader een struik werd is geïnspireerd op het bekroonde boek van Joke van Leeuwen. Een indrukwekkend verhaal dat op een schijnbaar simpele manier laat zien hoe absurd oorlog is. Met spel, muziek en liedjes* brengen actrice Mirthe Klieverik en bassist Peter Sambros de wereld van Toda tot leven. Soms speels en komisch, soms ingetogen en ontroerend. Muziektheater dat je nooit meer loslaat.

In mei en juni 2018 te zien op locatie in Utrecht.

Toen mijn vader een struik werd het filiaal theatermakers utrecht voorstelling
(foto: Joris van Bennekom

Oor overboord (4+)
Max is een wonderkind, tenminste dat zegt haar vader. Volgens hem is ze in heel veel dingen goed. Veters strikken, klokkijken, karate.. Maar soms wil Max gewoon even helemaal niets. Niet iets oefenen, geen opdrachtjes en zeker niet luisteren naar anderen. Soms wil ze alleen maar stilte. En zomaar een beetje ronddobberen in haar eigen bedenksels.

Oor overboord is een kleutervoorstelling vol verbeeldingskracht met twee acteurs, een ingenieus decor, liedjes én een gitaar. De voorstelling wordt gespeeld bij daglicht en is geschikt voor speellokalen en theaterfoyers.

De voorstelling is in ieder geval op 18 februari 2018 te zien in de Cereol Fabriek in Utrecht.

Oor Overboord voorstelling het filiaal theatermakers utrecht kinderen jeugd theater
Foto: Remke Spijkers

Voor meer informatie over de voorstellingen en alle speeldata ga je naar de website van het Filiaal theatermakers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *