Nieuw bij de Bibliotheek Utrecht: het Herfstvakantie Tekenfestival!

In samenwerking met studenten van de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) en het Centraal Museum staat de Bibliotheek Utrecht tijdens de herfstvakantie geheel in het teken van tekenen. Hiervoor komt de bibliotheek met een nieuw en uniek festival: het Herfstvakantie Tekenfestival!
Het Centraal Museum organiseert samen met tekenaar Robbie Cornelissen de tentoonstelling ‘De Line Up’, waarin zij tekenen willen delen met de stad.

Herfstvakantie tekenfestival
Tekenworkshops in de buurt
Tijdens de herfstvakantie organiseert de Bibliotheek Utrecht workshops tekenen. Onder begeleiding van HKU studenten tekenen kinderen en ouders hun favoriete plek in de stad. De makers van de mooiste tekeningen mogen als VIP naar het Centraal Museum tijdens De Line up tentoonstelling.

De workshops zijn van 15.00 tot 16.30 uur op verschillende locaties en data bij te wonen, hieronder een overzicht:
Maandag 22 oktober – Bibliotheek Hoograven
Dinsdag 23 oktober – Bibliotheek Zuilen
Woensdag 24 oktober – Bibliotheek Vleuterweide
Donderdag 25 oktober – Bibliotheek Kanaleneiland
Vrijdag 26 oktober – Bibliotheek Overvecht
Deelname is gratis. Zeker zijn van een plekje? Reserveren kan via de website van de Bibliotheek Utrecht.

Herfstvakantie tekenfestival
Ik kan alleen wormen tekenen!
Op woensdag 24 oktober zijn er 3 speciale ouder & kind-edities (kinderen van 3-6 jaar) van het Verhaalatelier. Het humoristische prentenboek ‘Ik kan alleen wormen tekenen; I can only draw worms’ van Will Mabbitt staat centraal. Een boek helemaal vol met… wormen! Na het voorlezen gaan ouders en kinderen samen wormen tekenen. De rondes beginnen om 10.30 en 13.30 uur. Om 15.00 uur is een speciale Engelstalige versie. Voor kind en ouder samen zijn de kosten €10,- voor niet-leden en €8,- voor leden.

Workshop en bezoek aan Centraal Museum
Ga een lekker dagje tekenen in de Centrale Bibliotheek aan de Oudegracht onder leiding van Reinoud Leenen & Ceciel de Bie. Zij zijn bekend van boeken voor tekentalenten in de dop. Tijdens de workshop ga je aan de slag met creatieve opdrachten uit hun boeken. Na de lunch ga je met z’n allen naar het Centraal Museum om de tentoonstelling ‘De Line Up’ te bekijken. Je krijgt een interactieve rondleiding vol tekenopdrachtjes.
Bij terugkomst in de Bieb hebben ze nog inspirerende animaties voor je. Op donderdag 25 oktober is de workshop voor kids van 8-12 jaar op vrijdag 26 oktober voor ouders & kinderen samen (quality time!).
De workshop is van 10.30 tot 16.00 uur (inloop vanaf 10.00 uur) en is  € 20,- voor leden en € 25,- voor niet-leden.

herfstvakantie tekenfestivalMaak een tekenrobot
In het Laboratorium in de Centrale Bibliotheek kunnen kinderen van 7-12 jaar op woensdag 24 oktober of vrijdag 26 oktober een eigen Tekenrobot maken. Ze bouwen, met een motortje en knutselspullen, een robot die kan tekenen en kleuren. Het maken van de tekenrobot is van 15.00 tot 16.30 uur, de kosten zijn €5,- voor niet-leden en €4,- voor leden.

Meer informatie over het programma en reserveren kan via de website van de Bibliotheek Utrecht.

Herfstvakantie Tekenfestival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *