Muziek, dieren en activiteiten op Landgoeddag Haarzuilens

Op zondag 10 juni organiseert Natuurmonumenten tussen 11:00 en 16:00 uur de jaarlijkse landgoeddag in Haarzuilens. De landgoeddag op Hoeve Wielrevelt is ieder jaar weer een feestje in de natuur voor het hele gezin. De hele dag lekker buiten zijn en leuke dingen doen. Kinderen kunnen het blote-voeten-pad verkennen, slootje springen, waterbeestjes zoeken, racen in de kruiwagen, bloembommetjes maken of meebouwen aan het bijenhotel XXL. Voor de kleintjes is er een mobiele kinderboerderij waar je eindeloos kunt knuffelen en aaien. Bij mooi weer blazen de boswachters de opblaasbadjes op.

landgoeddag haarzuilens natuurmonumenten leidsche rijn

Meet & Greet met de boswachter
Altijd al willen weten wat de boswachter precies doet? Welke dieren er leven op landgoed Haarzuilens? Hoe dat ene plantje heet of van welk dier dat schedeltje is wat je laatst gevonden hebt? Kom langs en stel al je natuurvragen aan de boswachter!Optreden van

Big Bugs en de Goldies
Vind je insecten ook zo interessant? Dan mag je het optreden van de Big Bugs zeker niet missen. Ineens sta je oog in oog met een reusachtige kakkerlak, kever of lieveheersbeestje. De Big Bugs zijn te zien tussen 11:45 – 12:25 en 14:00 -14:40 uur

Tussen 12:30 en 16:00 uur treden de Goldies op. Vier enthousiaste rasmuzikanten die al sinds 1990 samen spelen. Ze hebben in alle hoeken van de wereld opgetreden en zowel nationaal als internationaal vele prijzen gewonnen. Ooit zijn ze op straat begonnen en hebben daar geleerd wat er voor nodig is een publiek te ‘vangen’.

landgoeddag haarzuilens natuurmonumenten leidsche rijn

Markt op het erf
Op het erf van Hoeve Wielrevelt is een kleine markt met lekkere, ambachtelijke en creatieve producten van ondernemers uit de regio Utrecht. Ook is er een gezellig terras met lekker eten en drinken. Neem contact geld mee!

Stempelkaart & entree
Met een stempelkaart krijgen kinderen toegang tot alle activiteiten. De kaart kost 4 euro voor leden van Natuurmonumenten of OERRR. Als je niet lid bent, kost de kaart 7 euro. Je kunt natuurlijk ter plekke lid worden en dan ontvang je 1 stempelkaart gratis. Papa’s en mama’s hoeven niet te betalen, maar een vrijwillige bijdrage zouden we wel erg op prijs stellen. Met de stempelkaart kun je meedoen aan de volgende activiteiten:

– Waterbeestjes zoeken
– Blotevoetenpad
– Kruiwagenrace
– Bloembommetjes maken
– Bijenhotel maken
– Slootje springen
– Waterbanen bouwen
– Meet & Greet met de boswachter
– Geitjes voeren bij  Geertje’s Hoeve

Koop je stempelkaart nu alvast online. Dat scheelt weer in de rij staan.

landgoeddag haarzuilens natuurmonumenten leidsche rijn

Kom op de fiets!
De landgoeddag wordt gehouden op het erf en picknickveld van Hoeve Wielrevelt aan de Thematerweg 10 in Haarzuilens. We vragen iedereen zoveel mogelijk met de fiets te komen. Toch met de auto? Parkeren kan op de grote parkeerplaats naast de Geertjeshoeve.

Meer informatie en kaartverkoop via de website van Natuurmonumenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *