Mooie lichtjesavonden en lichtjesroutes

In de deze donkere dagen worden veel lichtjesavonden of lichtjesroutes georganiseerd… hoe sfeervol en gezellig is dat! We hebben enkele van deze avonden op een rij gezet.

Amsterdam Light Festival – 29 november 2018 tot en met 20 januari 2019
Amsterdam Light Festival brengt bezoekers en kunstenaars vanuit de hele wereld in de donkere winterperiode samen. Door het tentoonstellen van hoogwaardige en innovatieve lichtkunst in de openbare ruimte, wil het festival haar bezoekers, kunstenaars en partners betrekken, inspireren en verlichten.

Amsterdam Light Festival
A Tale of Two Cities van Vendel & De Wolf

China Light Festival – 30 november 2018 t/m 6 januari 2019
Beleef een betoverend spektakel in Ouwehands Dierenpark tijdens het magische lichtfestival China Light. Bewonder de metershoge lichtkunstwerken die het dierenpark omtoveren tot een winters lichtfeest voor jong en oud. Ontdek de magie van het Oosten en ga mee op reis langs de lichtobjecten gemaakt door Chinese kunstenaars.

Vreeswijk bij Kaarslicht – 12 december
Op woensdag 12 december tussen 19.00 uur en 22.00 uur is sfeervol Vreeswijk omgetoverd tot een sprookje. De straatverlichting wordt gedoofd en meer dan 10.000 lichtjes twinkelen je tegemoet. In de straten vindt je koren, zijn er diverse activiteiten en koop je lekkernijen. In het water zie je lampjes en fonteinen schitteren, de schepen en de sluizen zijn ook versierd met honderden lichtjes. Op de Handelskade kun je vanaf 16.00 uur de gezellige kerstmarkt bezoeken.

Vreeswijk bij kaarslicht sfeervol kerst december kindvriendelijk
Fotocredits: Bernard Brosi

Lichtjesavond Maarssen – 14 december
De sfeervolle lichtjesavond gaat dit jaar plaats vinden op vrijdagavond vanaf 16.00 uur tot 21.30 uur. Het hele dorp zal versierd worden met lichtjes en alle kramen zijn verlicht. Er is een hinnikwagen die van de ijsbaan naar het dorp en terug rijdt, er zijn dans- en zangoptredens en je vindt er foodtrucks en leuke kinderactitviteiten.

Gouda bij kaarslicht – 14 december
Tania Kross zingt samen met haar band tijdens het hoogtepunt van Gouda bij Kaarslicht een aantal nummers bij de boom. Bovendien brengt ze samen met het honderdjarige koor Toonkunst een paar bijzondere stukken ten gehore. Uiteraard ontbreken tijdens dit Goudse evenement de traditionele ingrediënten niet. Een gedicht van de stadsdichter, een overpeinzing van de kinderburgemeester en de samenzang o.l.v. stadsbeiaardier Boudewijn Zwart.

Lichtjeswandeling op Fort bij Rijnauwen – 15 december
Proef de magische sfeer van fort Rijnauwen tijdens een lichtjeswandeling over het fort. De boswachter steekt honderden kaarsjes aan die je de weg wijzen. Onderweg ontmoet je een verhalenverteller en drink je een beker warme chocolademelk of glühwein met marshmallows bij een warm vuurtje. Begeleid door Annette en haar accordeon zing je samen sfeervolle kerstliedjes.

Lichtjesroute Leidsche Rijn – 15 december
Tijdens de route van ong. 2 km vanaf Castellum in Leidsche Rijn word je in groepjes mee op reis genomen door middel van een levend kerstverhaal. Op verschillende punten tijdens deze wandeling zal je verrast worden door zang, theater, humor, lekkers en natuurlijk vele, vele lichtjes!
Dit event is gratis en is geschikt voor klein en groot.

Gouda bij kaarslicht kerst lichtjesavond
Fotocredits: Hedwig Schipperheijn

Midwinter lichtjes festival – 21 december
Een magisch festival met parade van lichtjes door het park. We vieren Midwinter! Er is een hoop gebeurd dit jaar….in de natuur en in de wereld maar misschien ook wel met jezelf of je dierbaren. Aan ieder die de behoefte voelt hier even bij stil te staan. Ze starten op het centrale plein in het Walkartpark in Zeist en zullen daar ook weer eindigen en gezamenlijk een groot licht maken. Hier is van 14.00- 21.00 uur een gezellige midwinter natuurmarkt met live muziek, verrassende kraampjes met mooie, bijzondere, gezonde en verse heerlijkheden, informatie en producten voor en tijdens de feestdagen.

Kerstlichtjestocht op landgoed Schothorst – 22 december
De Kerstlichtjestocht wordt jaarlijks, vlak voor Kerst, georganiseerd door leden van 2 kerkgemeenschappen in Amersfoort. Je wordt verwelkomd met tromgeroffel en Romeinen. De route gaat dan via honderden lichtjes langs onder andere herders met schapen, een herbergier en wijzen uit het oosten. Uiteindelijk kom je dan aan bij een stal en daar vind je Maria, Jozef en kindje Jezus! Na afloop is er gelegenheid om samen Kerstliederen te zingen bij een vuurkorf en wordt er chocolademelk en glühwein geschonken.

Lichtjeswandeling op Landgoed Oostbroek – 23 december
Op zondag 23 december worden de paden van het landgoed verlicht met kleine lichtjes. Onder leiding van een gids worden twee wandelingen georganiseerd, vertrekkend vanaf ’t Winkeltje. De gids vertelt o.a. over nachtdieren, geluiden en sterren. De eerste wandeling vertrekt om 17.00 uur, de tweede om 18.00 uur. Na de wandeling staat er in ’t Winkeltje een kom erwtensoep of een broodje knakworst voor je klaar. Graag van tevoren opgeven op de website van Utrechts Landschap.

Warme Winteravonden in Dierenpark Amersfoort – 27 t/m 30 december
Tijdens de Warme Winteravonden laat je je in het hele park verwonderen door de meest bijzondere verrassingen. Bij Sleebaan de Pinguïn-duik roetsj vanaf een ijzige ijsschots samen met de pinguïns naar beneden. Op het Boerenerf vertelt de knorrige meneer Scrooge het Wonterlijke Winterverhaal van DierenPark Amersfoort. Als je verder loopt, ontdek je dat Koning Winter het Woud omtovert tot Magisch Winterwoud. Door een schouwspel van licht, geluid en magische effecten word je betoverd door wonderlijke momenten.

Geheime sprookjesavonden bij Kasteel de Haar – 27 t/m 30 december
Wie betovering wil, mag de Geheime sprookjesavonden niet missen! Eind december vindt ‘De geheime sprookjes van De Haar’ ’s avonds plaats in een sfeervol verlicht park en kasteel. Dé ultieme beleving en een unieke kans om De Haar eens ’s avonds te bezoeken!

Kasteel de Haar kerst haarzuilens kerstvakantie lichtjesavond kindvriendelijk

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *