Maak kennis met Dans! Festival op het UCK

Dansfestival is hét festival voor amateurdans in Utrecht. Zaterdag 26 en zondag 27 januari nodigen het DCU (Danscentrum Utrecht) en het UCK (Utrechts Centrum voor de Kunsten) alle dansliefhebbers uit: de beginnende danser, de fanatieke amateurdanser en de semiprofessionele danser. Maar ook als je kennis wilt maken met dans, of alleen naar dans wilt kijken, ben je op het festival op de juiste plek.

dansfestival uck utrecht kinderen en volwassenen workshops
Het weekend bestaat uit masterclasses, workshops, presentaties, open podium, lezing, een dansfabriek voor kinderen, een speciaal jongerenprogramma met als uitkomst een moving movie en vele dansontmoetingen. Hieronder een paar programma-activiteiten voor jong én oud.

Open Podium zaterdag 26 januari
Wie naar het Open Podium komt kijken, krijgt een bijzonder en gevarieerd programma te zien: dansgroepen van DCU en UCK én presentaties van Project Blank, Dansatelier 42 en de Utrechtse Dansacademie. Zaterdag 26 januari (aanvang 17.00 en 20.00 uur) kan het publiek volop genieten van alle presentaties. In de avondvoorstelling is boven dien het resultaat van het choreografie­ project De Dansers te zien. Tijdens het Open Podium krijgen zowel kinderen als volwassenen een goed beeld van al het dansaanbod.

Jong geleerd, Oud gedanst – zaterdag 26 januari
Ouders hoeven zeker niet stil te zitten tijdens dit Dansfestival! Op zaterdag is er van 14.30 – 15.30 uur een workshop Introdans. Iedereen vanaf 55 jaar is welkom en je hoeft geen danservaring te hebben. Meedoen kost €5.

Lindy Hop en Tapdans – zaterdag 26 januari
Meer zin om te kijken dan om zelf te dansen? Van 12.00 – 12.30 uur wordt een demonstratie gegeven van de Lindy Hop en Tapdans workshops. Toegang is gratis.

Dansfabriek voor kinderen – zondag 27 januari
Voor de kinderen van 4 t/m 12 jaar is er op zondag genoeg te beleven. Kinderdansgroepen van DCU en UCK laten van 10.15 – 11.00 uur hun mooie dansen zien. Daarnaast geven docenten workshops in Klassiek ballet, Moderne dans en Streetdance / hiphop! Hier kunnen de kinderen lekker dansen en zelf ook dansen maken. De workshops zijn gratis bij te wonen. De workshops vinden plaats van 11.15 – 11.45 uur en van 12.00 – 12.30 uur. In de Torenzaal is er bovendien van 11.00 – 12.30 uur een spannende speurtocht uitgezet. Zoek en vind samen met je hele gezin! Toegang is gratis.Bekijk de website van het UCK voor meer informatie over het dansfestival en over de ticketverkoop. Het volledige programma is hier te vinden. Veel dans- en kijkplezier!
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *