Maak je eigen poster in het Utrechts Archief

Heb jij nog een lege muur in je kamer? Wil je iemand verrassen met een origineel ontwerp? Heb je zin om in de zomervakantie te knutselen? Ga je eigen poster maken bij Het Utrechts Archief! Bijna iedere woensdagmiddag van de zomervakantie kun je in de Posterfabriek onder begeleiding aan de slag met print, letterdozen en stempels.

utrechts archief zomervakantie vakantie uitje met kinderen kindvriendelijk workshop poster maken posterfabriek

Mooie affiches
In de tentoonstelling ‘De mooiste affiches van de Jaarbeurs’ bij Het Utrechts Archief zie je hoe ontwerpers de afgelopen 100 jaar posters maakten voor De Jaarbeurs. Dat zijn soms hele uitbundige, sierlijke posters, maar ook simpele, sobere ontwerpen. Loop eerst een rondje door de tentoonstelling en doe inspiratie op. Daarna kun je lekker aan de slag in de Posterfabriek. Hoe maak je een goede poster? Welke kleur gebruik je en hoe groot moet ‘ie eigenlijk worden? Onder begeleiding ga je je eigen poster knutselen. Daarvoor gebruik je natuurlijk papier en tekenmaterialen, maar ook letterdozen en stempels. De toegangsprijs is inclusief een drankje, iets lekkers, de begeleiding, alle materialen en toegang tot de tentoonstelling.

utrechts archief zomervakantie vakantie uitje met kinderen kindvriendelijk workshop poster maken posterfabriek

Tentoonstelling ‘De mooiste affiches van de Jaarbeurs’
Precies 100 jaar geleden vond de eerste Jaarbeurs in Utrecht plaats: dé ontmoetingsplek voor de Nederlandse handel en industrie. De Jaarbeurs zette vanaf het begin fors in op reclame: op stations in het hele land lonkten kleurrijke affiches naar potentiële bezoekers. Vanaf 29 juni vind je in Het Utrechts Archief de mooiste affiches van de Jaarbeurs uit de periode 1917-2017.

Praktische zaken:
Data: woensdagen (12 en 19 juli, 2, 9 16 augustus) in de zomervakantie, check de agenda voor meer informatie.
Tijd: start 14.00, tot 16.00
Voor wie: kinderen van 6- 12 jaar
Kosten: meedoen aan de Posterfabriek kost 3,-. Dat is inclusief: een drankje en iets lekkers, begeleiding bij het ontwerpen, alle materialen, toegang tot de tentoonstelling.

Afrekenen kan bij de kassa. Het is niet nodig een plekje te reserveren. Kom wel op tijd!

www.hetutrechtsarchief.nl, Hamburgerstraat 28, Utrecht

utrechts archief zomervakantie vakantie uitje met kinderen kindvriendelijk workshop poster maken posterfabriek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *