Maak je eigen film bij het Utrechts Archief

Op zondag 8 april is de openingsdag van de tentoonstelling Utrecht op film! Utrecht was in de 20e eeuw favoriet onderwerp van veel filmers. De sloop van het oude station, zwemmen op een zomerse dag, een straatfeest in de jaren 80… Je ziet het allemaal terug in prachtige filmbeelden van de stad en regio. Op 8 april kan iedereen komen kijken en is er een leuk programma voor jong & oud!

Utrecht op film workshops kids bij Utrechts Archief

Creatieve workshops
Kids kunnen tussen 14.00 uur en 16.00 uur een leuke workshop volgen. Ze gaan onder begeleiding aan de slag met het maken van een eigen camera en films. Heb je wel eens een fenakistiscoop gemaakt? Een fenakistiscoop is een uitvinding uit 1832 en is de voorloper van de bioscoopfilm. Met een fenakistiscoop maak je je eigen tekenfilmpjes, zoals een rijdende tram onder de Dom door of de bouw van de Domtoren. De Utrechtse ontwerpers Joost Gijzel en Thomas van der Vlis helpen je hierbij op weg. De workshop duurt ongeveer een uur.

Voor ouders is er ook genoeg te doen. Er zijn allerlei films over het Utrecht van vroeger te zien en er worden prachtige nostalgische beelden van de stad getoond. De opening van de tentoonstelling Utrecht op film is te zien in Het Utrechts Archief, op Hamburgerstraat 28. Je kunt tussen 14.00 en 17.00 uur gratis een kijkje nemen en deelnemen aan de workshops. Meer informatie over het programma en de tentoonstelling vind je op de website van het Utrechts Archief.

Foto Utrechts Archief Wilhelminapark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *