Lunch bij Mr. Black and the White Ox

Door Lisanne Davids, oprichtster Bier en Appelsap, moeder van Maxime en Xavier, woont in Utrecht.
Foto’s gemaakt door Karianne Vermaas, moeder van Milou, woont in Utrecht.

Net als andere media in Utrecht was ook Bier en Appelsap uitgenodigd om te kijken en proeven tijdens een perslunch bij Mr. Black and the White Ox. Dit nieuwe restaurant zit sinds kort in het pand De Blend naast de DE fabriek. En we zijn altijd nieuwsgierig naar nieuwe horecaplekken, dus op naar de koffiefabriek!

Mr Black and the White Ox Utrecht restaurant horeca

Je moet even zoeken als je er naartoe wilt. Tip: zoek de DE toren en fiets of rij richting het kanaal. Het pand heeft 5 verdiepingen en bovenin zitten hotelkamers. Onderin het pand zit een winkeltje en checkin voor het bovenliggende hotel. Plus natuurlijk het restaurant waar we vandaag voor komen.

Eerst krijgen we een rondleiding en uitleg van Frans, samen met zijn vrouw Patricia is hij verantwoordelijk voor deze horecazaak. Je kunt hier terecht voor koffie en een snelle lunch of hoofdgerecht bij Mr. Black, of achter in het White Ox gedeelte juist voor een 3, 4 of 5-gangendiner. Liefhebber van wijn? Reserveer dan de wineroom voor een privédiner of proeverij. In de oude boardroom op de 5e verdieping zijn er ook mogelijkheden voor vergaderingen of diner. Deze ruimte heeft glas rondom en een tof uitzicht richting gele brug en het kanaal. Niet meer naar huis na het eten? Boek dan een van de hotelkamers!

Mr Black and the White Ox Utrecht restaurant horeca

Mr Black and the White Ox Utrecht restaurant horeca

Er is een grote buitenruimte bij de horecazaak en er zijn leuke plannen voor picknickbanken en borrels. Met een hoog hek rondom zijn wij als ouders natuurlijk ook blij!

De lunchkaart is zeer uitgebreid. Soep, salades en lekkere broodjes. Veel ingredienten zijn lokaal en de koffie komt uiteraard van DE. Na de rondleiding blijft er voor ons weinig tijd over om te lunchen, maar na overleg staan onze gerechten binnen 10 minuten op tafel. De zoete aardappelsoep met koriander en linzen en het gepocheerde ei met hummus zijn heerlijk en daarna staan we weer op tijd op het schoolplein!

Mr Black and the White Ox Utrecht restaurant horeca

Conclusie: een leuk nieuw restaurant op een bijzondere plek. In de omgeving is nog niet zo veel horeca en voor de buurtbewoners zeker een aanwinst. Ook als je wat verder weg woont, is het leuk om eens een kijkje te nemen. Kinderstoelen zijn aanwezig, aan de verschoonplek wordt nog gewerkt en er zijn kleurplaten en spelletjes om aan tafel te kunnen spelen.

En als je denkt hoe komen ze nou aan die naam? Mr. Black verwijst naar de koffie en The White Ox is vernoemd naar de eerste kruidenierswinkel van Egbert Douwes: de Witte Os in Joure.

www.mrblackandthewhiteox.com, Vleutensevaart 100, Utrecht

Mr Black and the White Ox Utrecht restaurant horeca

Mr Black and the White Ox Utrecht restaurant horeca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *