De leukste uitjes in de voorjaarsvakantie in Gooi en Vechtstreek

Bier en Appelsap heeft de leukste tips voor de voorjaarsvakantie voor je uitgezocht. Er is weer genoeg te doen in Gooi en Vechtstreek! Ga naar de film, de boerderij, het theater, een museum of maak samen een wandeling. Fijne vakantie!

Kleur & speur op de Haar
Spring in the air bij Kasteel de Haar! Komende voorjaarsvakantie kun je bij Kasteel de Haar op pad met maar liefst drie speurtochten. Dat is speuren geblazen! Ga je op zoek naar een bonte verzameling dieren met ZOO-k het dier van De Haar (4 t/m 7 jaar), leer je al speurend alles over de Baron en Barones (8 t/m 12 jaar) of ga je op ontdekkingstocht in het park met de Parkspeurtocht (alle leeftijden).

Wanneer: 16 februari t/m 3 maart
Waar: Kasteel de Haar, Haarzuilens
Meer info: website Kasteel de Haar

Kasteel de Haar in Haarzuilens bij Utrecht

Pannenkoek & Pyjama film: Maya: De Honingspelen
Op maandagochtend 18 februari kun je in je pyjama lekker pannenkoeken komen eten en daarna naar de film! Je mag in je leukste pyjama komen ontbijten met pannenkoeken met ranja. Grootouders, vaders en moeders zijn natuurlijk ook van harte welkom, zij krijgen bij de pannenkoek een kopje koffie of thee. Na het ontbijt vertonen ze ‘Maya: De Honingspelen’!

Wanneer: maandag 18 februari
Waar: Filmtheater Hilversum
Meer info: website Filmtheater Hilversum

de film Maya de bij en de honingspelen

De Gruffalo (3+)
Hij heeft oranje ogen, een tong zwart als drop en paarse stekels van zijn rug tot op zijn kop. Wie kent hem niet? De Gruffalo!
Een kleine muis loopt door het diepe donkere bos en wordt beslopen door drie dieren die niets liever willen dan hem opeten. Gelukkig weet de muis zijn fantasie te gebruiken en bedenkt hij een list. Maar wat gebeurt er als de muis opeens wordt geconfronteerd met zijn eigen verzinsels?

Wanneer: 21 en 22 februari
Waar: Meneer Monster, De Krakeling, Amsterdam
Meer info: website De Krakeling

Meneer Monster met de Gruffalo

KukeleCarnaval
Op 28 februari en 1 maart vieren wordt er Carnaval op de boerderij gevierd! Van 10.00 tot en met 17.00 uur zijn ouders met kinderen welkom in hun feestelijkste carnavalskleding. Er zijn allerlei spellen en activiteiten voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar. Ze verdelen de groep in twee leeftijdscategorieën zodat er voor ieder wat wils is. Alleen voor de kinderen hoeft er een kaartje gekocht te worden. De ouders kunnen lunchen of koffie drinken in het Zomerhuis. Vergeet niet om verkleed te komen, want er vallen prijzen te verdienen!

Wanneer: 28 februari en 1 maart
Waar: Boerderij De Boerinn, Kamerik
Meer info: website De Boerinn

KukeluCarnaval bij Boerderij De Boerinn in Kamerik tijdens de voorjaarsvakantie

Leer skaten tijdens de Skateweek!
De Skateweek is een meerdaagse serie skateboardlessen met een op maat gemaakt programma per niveau. De kids gaan elke ochtend skaten in het skatepark onder begeleiding van professionele skateboarddocenten. Elke dag draait om skateboarden, plezier en het aanleren van nieuwe vaardigheden. Er is een op maat gemaakt programma, toegespitst op de verschillende niveau’s van de deelnemende skaters.

Wanneer: 25 februari t/m 3 maart
Waar: Skatepark, Utrecht
Meer info: website SkateDays

Skateweek van Skatedays in het skatepark in utrecht

Doe de Boerderijdieren speurtocht!
Tijdens de voorjaarsvakantie kun je op het erf van Hoeve Ravenstein een leuke speurroute volgen. De route brengt je langs alle boerderijdieren en de meest bijzondere plekken van de Boerderij. De speurtocht is gratis af te halen in het Boerderijcafé van Hoeve Ravenstein. Tip: sluit de speurtocht af met een lekker biologisch drankje in het boerderijcafé of op het terras in het voorjaarszonnetje!

Wanneer: 23 februari t/m 2 maart
Waar: Hoeve Ravenstein, Baarn
Meer info: website Hoeve Ravenstein

DE geiten bij hoeve ravenstein in baarn

Plan d- dansmusical Floris (try-out, 6+)
Dans, muziek en magie – met zingende ridders, dansende jonkvrouwen en dappere troubadours.
Floris is een echte held. Hij neemt je mee naar de tijdgeest van moedige ridders, tochten vol ontberingen en gigantische kastelen. De voorstelling is geïnspireerd op het leven van Floris V die op 12-jarige leeftijd Graaf van Holland werd en de geschiedenis is ingegaan als een echte Nederlandse ridderheld.

Wanneer: 16 en 20 februari
Waar: CC Amstel en Podium Mozaïek, Amsterdam
Meer info: website Plan d-

Floris van plan d

Pyjama-ontbijt met Ernest & Célestine winterpret
Ook in de voorjaarsvakantie kunnen kinderen van 4 tot 9 jaar weer in hun allermooiste of -fijnste pyjama komen ontbijten en daarna naar de film! Dit keer naar ‘Ernest & Célestine Winterpret’. Op vrijdag 22 februari maken ze er in Filmhuis Bussum weer een groot feest van! Ouders, verzorgers, opa’s en oma’s (of alle anderen die meekomen) zijn natuurlijk van harte welkom.

Wanneer: vrijdag 22 februari
Waar: Filmhuis Bussum
Meer info: website Filmhuis Bussum

Film Ernest en Celestine winterpret

ISHI indianenwijsheid voor de 21e eeuw
Stel je eens voor: je bent de allerlaatste overlevende van je volk. Al jaren leef je verborgen in de wildernis. Maar ook dáár sijpelt de moderne tijd door. Uiteindelijk lukt het je niet meer om te leven volgens de Weg van je voorvaderen. Wat doe je dan?
Op een mooie zomerdag in 1911 komt Ishi plotseling de 20ste eeuw binnen gewandeld. Rechtstreeks uit de wildernis. Hij is meteen een bezienswaardigheid. Niet alleen omdat hij zo goed pijlen of vuur kan maken, maar vooral omdat hij zo’n ontzettend lieve en beschaafde man is.

Wanneer: zondag 3 maart
Waar: De Krakeling, Amsterdam
Meer info: website Het Filiaal

Ishi vn het filiaal theatermakers

Bezoek de AA-Zolder, Garage en Koninklijke Stallen
Opnieuw pakt Paleis Soestdijk uit en stellen zij nieuwe ruimtes op het landgoed open voor tijdelijke bezichtiging. Dit keer nemen ze je graag mee voor een kijkje op de Parade, de gebouwen gelegen tegenover het paleis. Naast dit unieke bezoek aan de Parade kun je ook de historie van het paleis beleven en zelf een innovatief idee uitvinden met de tentoonstelling VIND HET UIT! Wereldverbeteraars van eigen bodem.

Wanneer: 16 februari t/m 3 maart
Waar: Paleis Soestdijk, Baarn
Meer info: website Paleis Soestdijk

Paleis Soestdijk in Baarn

Kikker en de vallende ster (4+)
Theater Terra, bekend van Welterusten Kleine Beer en Raad eens hoeveel ik van je hou, brengt de wereld van Kikker tot leven in een nieuwe familiemusical voor iedereen vanaf 4 jaar.
Op een mooie avond zitten Kikker en zijn vriendjes te kijken naar de sterrenhemel. “Als je een vallende ster ziet, mag je een wens doen!” zegt Haas. Dan schiet er ineens een prachtige gele ster pijlsnel door de lucht. De vriendjes van Kikker hebben de vallende ster gezien en doen een wens. Maar na een tijdje zijn de wensen nog niet uitgekomen…

Wanneer: vrijdag 1 maart
Waar: Theater de Speeldoos, Baarn
Meer info: website de Speeldoos

theater terra kikker en de vallende ster

Serieus Grappig bij Beeld en Geluid
Wat is satire eigenlijk en waarom bestaat het? Kun je zomaar alle grappen maken? En zijn alle grappen wel grappig? De hele voorjaarsvakantie staat in het teken van satire. Speel mee in een sketch, teken een karikatuur, maak een meme of volg een van de superworkshops van een échte satiricus. Leer nóg betere grappen te maken van cabaretier Klaas van der Eerden, illustrator Merel Barends en schrijver Nathan de Groot (De Speld).

Wanneer: 16 februari t/m 3 maart
Waar: Beeld en Geluid, Hilversum
Meer info: website Beeld en Geluid

beeld en geluid workshops voorjaarsvakantie hilversum uitje met kinderen
Foto: Jorrit Lousberg

Stoere Broer (2+)
Tess houdt van avontuur en vindt samen spelen met haar grote stoere broer het allerleukste wat er is! Maar Tommie en Tess zijn heel verschillend.
Een voorstelling over samen willen spelen, over sterk zijn, over broers en zussen, over dingen durven en bang zijn. Want we kunnen allemaal wel eens ergens bang voor zijn, toch?

Wanneer: woensdag 20 februari
Waar: City of Wesopa, Weesp
Meer info: website Wesopa

Theatervoorstelling Stoere Broer

Lekker spelen bij Geertje’s Hoeve
In de voorjaarsvakantie is Geertjes Hoeve ook op maandag en dinsdag geopend, dus je kan de hele week gezellig langskomen. De kinderen kunnen er lekker buiten spelen in de speeltuin maar er zijn ook een heleboel fietsjes en skelters. Bezoek de dieren op de boerderij en hopelijk wordt het mooi weer zodat je buiten op het boerenterras wat lekkers kan drinken of eten!

Wanneer: 23 februari t/m 3 maart
Waar: Geertje’s Hoeve, Haarzuilens
Meer info: website Geertjes Hoeve

geertjes hoeve haarzuilens boerderij lammetjes kijken geiten spelen leidsche rijn speeltuin

Film: Mary Poppins returns (6+)
Michael Banks heeft het niet makkelijk. Sinds het tragische overlijden van zijn vrouw staat hij er alleen voor in de opvoeding van zijn drie kinderen Anabel, John en Georgie. Hij heeft zijn werk als kunstenaar op moeten geven en dreigt door de economische crisis nu ook nog zijn woning kwijt te raken aan de Londense bank. Terwijl Michael en zijn zus Jane naarstig op zoek gaan naar de kostbare aandelen van hun vader, schiet nanny Mary Poppins te hulp door de kinderen onder haar hoede te nemen.

Wanneer: woensdag 27 februari
Waar: Theater de Speeldoos, Baarn
Meer info: website de Speeldoos

Nieuwe film van Mary Poppins bij Kinepolis Jaarbeurs in Utrecht

Speciale familierondleidingen tijdens de voorjaarsvakantie
Waarom waren de bedden vroeger zo klein en wat aten en dronken de kinderen? Tijdens de (gratis!) familierondleiding van het Muiderslot zie je de 17e eeuwse woonvertrekken en kom je alles te weten over het leven van kinderen op een écht kasteel. Alle dagen open tussen 16 februari en 3 maart. Op 23 en 24 februari zijn er leuke creatieve workshops. Kinderen kunnen zelf een mooie ridderhelm of jonkvrouwen haarband maken. De workshops zijn te vinden in de Ridderroute.

Wanneer: 16 februari t/m 3 maart
Waar: Muiderslot, Muiden
Meer info: website Muiderslot

Muiderslot in Muiden

Voorjaarsvakantie in het Tropenmuseum
Grijp je laatste kans tijdens de voorjaarsvakantie om op reis te gaan naar ZieZo Marokko, deze doe-tentoonstelling van Tropenmuseum Junior is nog tot 3 maart te zien. Blijf in Marokkaanse sferen met de Megamozaïek of de fotoshoot in de stijl van Hassan Hajjaj.
Toch maar naar Brazilië? Vier dan Braziliaans carnaval in de Feestwinkel met creatieve activiteiten zoals het ontwerpen van een eigen carnavalskostuum en een voorleesochtend.

Wanneer: 16 februari t/m 3 maart
Waar: Tropenmuseum, Amsterdam
Meer info: website Tropenmuseum

Tropenmuseum Amsterdam

OERRR Bouw je eigen insectenhotel (6+)
Een lieveheersbeestje, gaasvlieg of een hommel hebben graag een mooi plekje als onderdak of broedplek. Je gaat samen met de boswachter op insectenjacht en leer je hoe insecten de weg vinden naar huis. Er leven ook veel andere dieren in het bos, heb jij een idee hoe hun huis eruit ziet? Je maakt een super-de-luxe insectenhuisje voor in je eigen tuin. Eigenlijk een soort privé dierenhotel!
Bouw je eigen insectenhotel in het bezoekerscentrum te ‘s-Graveland! De activiteit duurt 2 uur en is voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar.

Wanneer: woensdag 20 februari
Waar: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, ’s Graveland
Meer info: website Natuurmonumenten

OERRR Bouw je eigen insectenhotel in ’s-Graveland kind kinderen kids kindvriendelijk uitje activiteit weekend weekendtips natuur

Theatervoorstelling: Ping (8+)
Esther de Koning heeft vele prijzen gewonnen voor haar jeugdtheaterstukken. Ping stuit in haar verhaal op allerlei absurde zaken, zoals het mysterie van de verdwenen gymjuf Debbie die van schrik in haar fluitje stikte en tussen een paar dikke matten werd geplet, omdat een alienetje met zijn kapotte vliegende schotel door het dak van de gymzaal viel… Of de zoektocht naar kleine Skip, waarin opnieuw de alienetjes opduiken. Beide zaken wist Ping op te lossen en blijken van alles met elkaar te maken te hebben.

Wanneer: vrijdag 22 februari
Waar: Theaterpand Weesp, Weesp
Meer info: website Theaterpand Weesp

Theatervoorstelling Ping van Esther Koning

Bewonder nevels bij de Sterrenwacht in ’s-Graveland
Ontdek op vrijdagavond nevels door een echte telescoop! Deze avondactiviteit voor kinderen en volwassenen vindt plaats in de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek naast het bezoekerscentrum in het gebouw van restaurant Brambergen. Vooraf aanmelden is niet nodig je kunt binnenlopen tussen 20.00 – 22.00 uur.

Wanneer: vrijdag 22 februari
Waar: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, ’s Graveland
Meer info: website Natuurmonumenten

Sterrenwacht 's-Graveland gooi en vechtstreek sterren heelal kijken kindvriendelijk uitje activiteit

Film: Louis en de aliens (6+)
Louis is het twaalfjarige, ietwat eenzame zoontje van een geobsedeerde ufoloog. Zijn vader staart nachtenlang door zijn telescoop en is ervan overtuigd dat buitenaardse wezens bestaan. Wanneer het ruimteschip van de drie vreemde aliens Mog, Nag en Wabo niet ver van hun huis neerstort, is Louis dolblij dat blijkt dat zijn vader het al die jaren bij het rechte eind had. Samen met zijn nieuwe vrienden beleeft Louis een wild avontuur om uit handen van schoolhoofd Miss Diekendaker te blijven.

Wanneer: zondag 24 februari
Waar: City of Wesopa, Weesp
Meer info: website Wesopa

Film Louis en de aliens

Bier en Appelsap Wandelboek
Heb je je ook voorgenomen om in het nieuwe jaar meer naar buiten te gaan? Koop dan ons Bier en Appelsap Wandelboek vol met leuke tips! Het Wandelboek kun je net als het eerste boek via onze eigen website bestellen of kopen bij diverse verkooppunten in de regio. Bijvoorbeeld bij Sees (Hilversum), Homelovv (De Bilt), Mooi en Belle (Utrecht), Vroeg (Bunnik), de Geertje’s Hoeve (Haarzuilens), de Bijenkorf (Utrecht), Hebberz (Zeist) en Boek en Koek (Maarn).

bier en appelsap wandelboek header

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *