De leukste tips voor de herfstvakantie voor Gooi en Amersfoort

Er is weer genoeg te zien en te doen in de herfstvakantie in de regio Gooi en Amersfoort, daarom hebben we de leukste tips voor je op een rijtje gezet. Voor meer uitjes in de herfstvakantie kan je ook een kijkje nemen in de Uit Agenda. Fijne vakantie!

Speuren naar herfstkleuren op de Haar
Het park van De Haar is ieder jaar in oktober gehuld in de mooiste herfstkleuren. Binnen kun je in het kasteel ook de kleurrijkste taferelen zien. Geen betere plek om de herfst te beleven dan op De Haar! En speurneuzen opgelet: tijdens de herfstvakantie kun je bij Kasteel de Haar niet één, niet twee, maar drie speurtochten volgen. Kies jouw favoriet of beleef ze allemaal! De speurtochten zijn te koop bij de kassa in de winkel bij het kasteel!

Wanneer: 13 t/m 28 oktober
Waar: Kasteel de Haar, Haarzuilens
Meer info: website Kasteel de Haar

Herfstkleuren bij kasteel de haar in haarzuilens tijdens de herfstvakantie

Cinekid Filmfestival bij de Lieve Vrouw
Het internationale jeugdfilmfestival Cinekid barst weer los in De Lieve Vrouw. Geniet in de herfstvakantie van de leukste, spannendste en mooiste kinderfilms vanuit de hele wereld en kom naar de doe-activiteiten. Van vrijdag 26 oktober t/m zondag 28 oktober kun je voor en na de film gratis meedoen aan doe-activiteiten. Maak bijvoorbeeld een eenvoudig filmpje met de thaumatroop of een flipboekje of knutsel een fantasiedier of een masker!

Wanneer: 21 t/m 27 oktober
Waar: De Lieve Vrouw, Amersfoort
Meer info: website de Lieve Vrouw

SpangaS bij Beeld en Geluid
De serie SpangaS is al bezig aan haar twaalfde seizoen en viert in november haar 2000e aflevering! Meer dan genoeg reden om de langstlopende jeugdserie eens uit te nodigen. Ontmoet de acteurs, ga met hen in gesprek en test wie de grootste SpangaS-kenner is, of knutsel props voor op de set van het dertiende seizoen. In de masterclass ontmoet je de super leuke SpangaS-acteurs die je van alles vertellen over hun personage en wat hij of zij allemaal meemaakt. Hoe voelt het voor hen om de soms heftige verhalen te spelen en kunnen zij zich makkelijk inleven in hun rol? De acteurs geven acteertips die je in de zaal meteen kunt gaan oefenen.

Wanneer: 13 t/m 28 oktober
Waar: Beeld en Geluid, Hilversum
Meer info: website Beeld en Geluid

Groepsfoto Spangas in Beeld en Geluid in Hilversum

Knuffelen met spinnen
Ga je ook kennismaken met de bijzondere wereld van spinnen op 20 oktober tussen 13.00 en 17.00 uur? Veel mensen zijn bang voor spinnen; ze zijn harig, hebben veel pootjes en zijn snel. Om te laten zien dat ze echt niet zo eng zijn maar juist heel bijzonder, worden een aantal activiteiten georganiseerd. Er is een aantal Nederlandse soorten van dichtbij te bewonderen maar ook een echte vogelspin! Deze spinnen mag je ook op je hand houden om ze beter te kunnen bekijken. Er is ook een knutselhoek aanwezig waar je spinnenwebben kunt maken en je kunt je laten schminken als een spin! Je bent van harte welkom bij de Kinderboerderij De Veenweide!

Wanneer: zaterdag 20 oktober
Waar: Kinderboerderij de Veenweide, Soest
Meer info: website Stichting Balans

Halloween op de boerderij
Tijdens de herfstvakantie kunnen kinderen zich goed vermaken op de boerderij. Voor de leeftijdscategorie 4 tot en met 7 jaar is er een begeleide speurtocht waarbij de kinderen op zoek gaan naar de ontsnapte spookjes. Voor de leeftijd 8 tot en met 12 is er levend kwartet en spook Mastermind. Er zijn verschillende knutseltafels ingericht en ook de speeltuin is open. En loop ook nog even langs de dieren of beklim de uitkijktoren.

Wanneer: 24 t/m 26 oktober
Waar: De Boerinn, Kamerik
Meer info: website De Boerinn

halloween op boerderij de Boerinn in de herfstvakantie

Oma’s gratis naar het Muiderslot
In de herfstvakantie is er op het Muiderslot weer van alles te beleven. Vanwege het themajaar ‘Sterke Vrouwen’ hebben oma’s een streepje voor! Tijdens de herfstvakantie hebben oma’s gratis toegang tot het Muiderslot als ze vergezeld worden door een betalend kleinkind (1 oma per betalend kind). Er zijn bovendien leuke extra activiteiten en spelletjes uit grootmoeders tijd. Maar ook voor opa’s, moeders, vaders, kinderen en kleinkinderen is er genoeg te doen: van échte jonkvrouwen tot verjaardagsfeestjes en muziek.

Wanneer: 20 t/m 28 oktober
Waar: Muiderslot, Muiden
Meer info: website Muiderslot

Muiderslot Muiden kindvriendelijk uitje kasteel

Beklimming Onze Lieve Vrouwetoren
In de vakantie kan je bijna dagelijks de mooie Onze Lieve Vrouwetoren gaan beklimmen. Maar je kan er ook voor kiezen om te reserveren voor de speciale kinderrondleiding. Ook zijn er 2 dagen waarop er stadswandelingen voor kinderen zijn. Hierbij worden allerlei mooie verhalen verteld over de geschiedenis van Amersfoort.

Wanneer: 26 oktober kinderrondleiding in de toren en 23 en 25 oktober een kinderstadswandeling
Waar: Onze Lieve Vrouwetoren, Amersfoort
Meer info: website Onze Lieve Vrouwetoren

Onze Lieve Vrouwetoren in Amersfoort

Het Waterliniemuseum bij Fort Vechten
In het Waterliniemuseum kom je in een interactieve ontdekkingstocht van alles te weten over de waterlinie. In het museum valt van alles te beleven. Je kan bijvoorbeeld met een virtual reality-bril een parachutesprong maken en zien wat nog nooit iemand heeft gezien; de Nieuwe Hollandse Waterlinie die onder water is gezet! Ook kun je de Waanzinnige Boomhut Doe Expo bezoeken. In het Waterliniemuseum hebben kunstenaars de wonderlijke wereld van Andy, Terry en Jill verbeeld in objecten en doe- en beleef-opdrachten. Op het grote terrein van Fort bij Vechten kunnen kinderen hun energie kwijt op diverse buitenspeel-kunstobjecten.

Wanneer: t/m 28 oktober
Waar: Waterliniemuseum, Bunnik
Meer info: website Waterliniemuseum

Het Waterliniemuseum in Fort bij Vechten in Bunnik

Herfststukjes in het theater
Een broekplasser die het droog probeert te houden, een meneer en mevrouw die graag met modder spelen, een robotje dat zich als mens probeert te gedragen, een werkloze IT-er die koning is van een onderwaterrijk, een vrekkin en een blauw jongetje en een rood meisje. Zomaar een paar personages die je tegen kan komen bij de Herfststukjes. Ontmoet ze bij de mooiste jeugdtheatervoorstellingen in de herfstvakantie in vijf theaters in de regio Utrecht. Of bij een van de extra activiteiten.

Wanneer: 21 t/m 28 oktober
Waar: Diverse theaters in Amersfoort, Utrecht, Nieuwegein, Houten
Meer info: website Herfststukjes

Herfstvakantie in ‘s-Graveland
De grond ligt bezaaid met eikels en kastanjes en de paddenstoelen schieten uit de grond. Kom jij ze van dichtbij bekijken? Je kan natuurlijk ook komen ravotten in Speelnatuur van OERRR of zelf op speurtocht gaan. Ga naar Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in ’s-Graveland en geniet van de herfst! Kijk op de website van Natuurmonumenten voor alle activiteiten.

Wanneer: 20 t/m 28 oktober
Waar: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, ‘s-Graveland
Meer info: website Natuurmonumenten

kindvriendelijk uitje activiteit Natuurmonumenten OERRR Bossafari met de boswachter in s-Graveland
Fotocredits: website Natuurmonumenten

De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen
Andy en Terry zijn gevraagd om een theaterstuk over hun waanzinnige boomhut te maken. Dat is nog niet zo makkelijk, want waar haal je nou zo snel vliegende katten, een limonadefontein, een apeninvasie en een reuzengorilla vandaan? Gelukkig hebben de jongens keihard gerepeteerd en ze zijn er bijna helemaal klaar voor! Maar eerst nog even 100 marshmallows eten en de papegaai kietelen.

Wanneer: zondag 21 oktober
Waar: Spant, Bussum
Meer info: website Spant 

De Waanzinnige Boomhut van 13 verdiepingen van Meneer Monster

Workshops in het Mondriaanhuis
Ook tijdens de herfstvakantie kun je dagelijks terecht in het Doe-het-zelf-atelier van het Mondriaanhuis. Daarnaast is er een leuke speurtocht en zijn er verschillende creatieve workshops voor kinderen én volwassenen. Zo is er een Kinderworkshop Gemberpot beschilderen en kan je de hele week een Mondriana-tas schilderen tijdens de inloopworkshop.

Wanneer: 20 t/m 28 oktober
Waar: Mondriaanhuis, Amersfoort
Meer info: website Mondriaanhuis

mondriaanhuis in de stijl van mondriaan kindvriendelijk workshop

DinoAdventures in Dierenpark Amersfoort
Elke dag zorgen de dinobeveiligers met gevaar voor eigen leven voor de dino’s. De torenhoge brachiosaurus kan jou zo omver lopen en onder de vleeseters vind je de meest gevaarlijke dieren die je maar kunt bedenken. Daarom moeten de dappere dinobeveiligers het park heel goed bewaken. Daar hebben zij allerlei apparatuur voor. Ben jij benieuwd wat een dinobeveiliger allemaal doet? Ga dan in de herfstvakantie langs en jij krijgt een speciaal kijkje achter de schermen. Als je durft…

Wanneer: 13 t/m 28 oktober
Waar: Dierenpark Amersfoort, Amersfoort
Meer info: website Dierenpark Amersfoort

DinoAdventures op Dierenpark Amersfoort in de herfstvakantie

Geertje’s Hoeve: elke dag open in de herfstvakantie
Op Geertje’s Hoeve kan je in de herfstvakantie elke dag terecht om alle dieren te bewonderen en misschien wel te knuffelen! Ook is er genoeg ruimte om lekker buiten te spelen en op de fietsjes en de skelters rondjes te rijden. Maar ook de kaasmakerij, de boerderijwinkel en het lunchrestaurant maken een bezoek aan de boerderij zeker de moeite waard.

Wanneer: 20 t/m 28 oktober
Waar: Geertje’s Hoeve, Haarzuilens
Meer info: website Geertjes Hoeve

geertjes hoeve haarzuilens boerderij lammetjes kijken geiten spelen leidsche rijn speeltuin

Workshops bij de Kunstbrouwerij
Bij de Kunstbrouwerij kan je een heleboel leuke workshops doen deze herfstvakantie. Van een mini musical spelen, dansen en zingen als Kinderen voor Kinderen, je eigen robotpak maken, een Spongebob figuur knutselen van restmateriaal of een hilarisch filmpje maken a la Buurman en Buurman maken! Genoeg keus voor voor elke leeftijd!

Wanneer: 24 en 25 oktober
Waar: Kunstbrouwerij, Eemhuis, Amersfoort
Meer info: website Kunstbrouwerij

Workshops bij de kunstbrouwerij in Amersfoort
Fotocredits: Henry Krul

Vikingweekend
Het Vikingweekend op Landgoed Schothorst staat dit keer in het teken van leer. Het gebruik van leer gaat, net als veel andere ambachten en activiteiten, veel verder terug dan de Vikingperiode of de vroege middeleeuwen. Het bewerken of verwerken van leer vraagt een bepaalde techniek en gereedschappen, die door de eeuwen heen beide steeds specialistischer zijn geworden. Het doel voor de deelnemers is dit weekend om een paar eenvoudige schoenen te maken met de materialen en gereedschappen die toen voorhanden waren.

Wanneer: 20 en 21 oktober
Waar: Middeleeuws Erf, Amersfoort
Meer info: website Het Groene Huis

Vikingen landgoed schothorst Amersfoort

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *