Leukste kerstmarkten in Utrecht en omgeving

Het is weer bijna Kerstmis! Ook dit jaar kun je weer een heleboel gezellige kerstmarkten te bezoeken. Hieronder staan de leukste markten die je in Utrecht en omgeving kunt bezoeken op een rijtje.

Op 8, 9 en 10 december wordt in het Spoorwegmuseum het Allerhande Kerstfestival gehouden. Dit kerstfestival staat in het teken van lekker eten en drinken, waarin je ook workshops kunt volgen. Let er op dat tickets hiervoor online gekocht moeten worden via de site. Deze drie dagen kun je ook in Laren een kerstmarkt bezoeken, waar luxe kerstartikelen en cadeaus verkocht zullen worden.

8 en 9 december wordt in Woerden opnieuw de Winter Fair georganiseerd, waar kinderen met de kersttrein door de stad kunnen rijden, in de zweefmolen kunnen en met de kerstman of sneeuwkoningin op de foto mogen. Ook kun je deze dagen de kerstmarkt ‘Winter Wonder Werf’ in Hilversum bezoeken, waar lokale en regionale ondernemers hun kraampje vol zullen zetten met leuke producten. Kinderen kunnen workshops volgen en er is livemuziek.

Op 9 en 10 december kun je in Hilversum naar de Winterfair op Landgoed Zonnestraal. Hier zijn ook vele kerstproducten te vinden en voor de kinderen is er een circus waar korte voorstellingen gegeven worden.

Snorfabriek kerstmarkt

In de snorfabriek kun je op 10 december je kerstboom gaan kopen en leuke kerstcadeaus shoppen. Er is muziek en er is van alles te doen, zoals bloemschikken, goochelen of muziek maken. Ook kun je op 10 december naar de kerstmarkt in Molen de Ster. Je kunt een kijkje nemen in de molen en snuffelen tussen alle kerst spulletjes.

Op vrijdag 15 december kun je tussen 16.00 en 22.00 uur de Wintermarkt in De Bilt bezoeken. Rondom de kerk zullen mooi verlichte kramen staan, waar je van alles kunt kopen; van kerststukjes en kerstkaarten tot boeken en kerstcadeautjes voor kinderen. Ook kun je een lekkere verse oliebol eten.

In het weekend van 16 en 17 december kun je in de binnenstad van Utrecht verschillende kerstmarkten bezoeken:

De ‘Zelfgemaakte Markt’ kun je vinden op Mariaplaats. Hier worden allerlei zelfgemaakte producten verkocht en kun je gezellig een kopje koffie of warme chocomel drinken. Op het Domplein kun je over de Streekmarkt slenteren onder het genot van een glaasje glühwein. Het Domplein zal omgetoverd worden tot een Winter Wonderland en er zal door de hele binnenstad van alles te beleven zijn. Er treden verschillende koren op, er worden toneelstukjes opgevoerd en ook zijn er straattheater-acts te bewonderen. Met een beetje geluk kom je zelfs de kerstman tegen, die rond zal lopen met wat lekkers.

Buiten het centrum kun je zaterdag 16 december de kerstmarkt in Oog in Al bezoeken. Er staan kraampjes in het park met leuke kerstcadeaus en allerlei lekkere hapjes en drankjes. Ook kun je die dag naar de kerstmarkt in Amerongen toegaan waar kwaliteitsspullen verkocht worden en voor de kinderen een kerststal met levende dieren zal zijn.

16 en 17 december is er in Leidsche Rijn ook een kerstmarkt, met foodtrucks waar je poffertjes kunt eten, trampolines en een après-ski plein.

Zondag 17 december kun je de Kerstmarkt in de Twijnstraat in Utrecht bezoeken. Op de oudste kerstmarkt van Utrecht vind je lekkere dingen, handgemaakte producten en mooie kerstdecoraties. Bier en Appelsap zal hier zelf staan met natuurlijk het Bier en Appelsap boek!

Ook op 17 december, zal in Utrecht Lunetten voor de achtste keer de kinderkerstmarkt georganiseerd worden. Kinderen mogen hier zelf hun tweedehands spulletjes of zelfgemaakte lekkernijen verkopen en er zal een overdekt kerst-springkussen staan. Kinderen kunnen knutselen en ook hier zal de kerstman een rondje lopen om iedereen gedag te zeggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *