De leukste activiteiten rondom Sinterklaas in het Gooi

Naast dat je natuurlijk naar Sint kunt gaan kijken bij een intocht, zijn er ook heel veel andere activiteiten! Naar de film een theatervoorstelling of Sinterklaas bezoeken op het kasteel. We hebben veel leuks voor je op een rijtje gezet!

De Mega Sint Show
Na het grote succes van afgelopen jaar is De Mega Sint Show dit jaar terug in de Nederlandse en Vlaamse theaters met een spetterende nieuwe show! De Pieten organiseren samen met alle kinderen in de zaal een heuse surpriseparty voor Sinterklaas, alvast voor zijn verjaardag op 6 december. Love Piet regelt een grote taart, Meisjespiet zorgt voor een mooi cadeau en Party Piet Pablo repeteert met de kinderen het surprise-moment. Maar op het laatste moment lijkt alles toch nog in de soep te lopen. Meneer van Driel heeft niet zoveel zin in dit feestje…

Wanneer: 19 november
Waar: Theater Gooiland, Hilversum
Meer info: website Theater Gooiland

De Mega Sint Show in theater gooiland in Hilversum

Sinterklaas en de Stoute Bakker
Het is eindelijk weer zo ver: Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten komen weer langs bij Theater Kleintje Kunst. Dit jaar heet het avontuur: Sinterklaas en de Stoute Bakker. Vóór aanvang krijgen de kinderen limonade en lekkernijen. De voorstelling duurt ca 40 minuten en na afloop ontvangen alle kinderen een cadeautje!

Wanneer: 22, 26 en 29 november
Waar: Theater Kleintje Kunst, Hilversum
Meer info: website Theater Kleintje Kunst

Waar is het paard van Sinterklaas?
In deze film mag Winky Wong voor het paard van Sinterklaas zorgen als hij weer naar Spanje is. Ze neemt lessen om paard te rijden en doet dat op een pony, Naf-Naf. Wat ze echt wil is op Amerigo rijden, maar het paard is nog veel te groot voor haar. Op een dag is er niemand op de boerderij en Winky laat Amerigo per ongeluk ontsnappen. Met de fiets racet ze hem achterna maar ze kan het paard niet vinden. Waar is Amerigo nu naartoe?

Wanneer: 22 en 26 november
Waar: Theater de Omval, Diemen
Meer info: website Theater de Omval

De kinderfilm waar is het paard van sinterklaas

Sinterklaasweekend op het Muiderslot
Ook dit jaar is het Muiderslot weer het winterverblijf voor Sinterklaas. Na een barre tocht overzee met de stoomboot strijkt hij eind november altijd neer in het Muiderslot. De pakjes moeten ingepakt, de gedichten geschreven en de liedjes geoefend. Het is een drukte van belang op het kasteel zo vlak voor pakjesavond. Niettemin maakt de goedheiligman graag even tijd om de kinderen in zijn kasteel te ontvangen. Uiteraard staat zijn schimmel weer op het slotplein, kunnen alle kinderen hun pietendiploma halen op het oefendak en kan iedereen meeschrijven aan het langste gedicht ooit!

Wanneer: 25 en 26 november
Waar: Muiderslot, Muiden
Meer info: website Muiderslot

sinterklaas sint muiderslot kasteel muiden uitje kinderen

Het Grote Sinterklaasfeest
Op 26 november organiseert FIX Entertainment in Laren het Grote Sinterklaasfeest. Niet alleen de Sint en zijn Pieten komen naar dit Grote Sinterklaasfeest, want de Sint neemt ook bekende kinderhelden mee! Het feest wordt compleet met optredens van Stronkeltje, Fonkeltje en Robin, Buurman & Buurman, Het Zandkasteel aan Zee en Wally de Walrus.

Wanneer: 26 november
Waar: Klaas Bout Hal, Laren
Meer info: website Het Grote Sinterklaasfeest

Zingen en Springen met de LiedjesPiet
Als Meneer Majel het beginliedje gaat spelen, kunnen de kinderen niet stil blijven zitten: er wordt meteen mee gedanst en dat is ook precies de bedoeling. De LiedjesPiet komt gezellig even langs en vindt het leuk om mee te doen. Misschien heeft hij een lievelingsliedje en kan hij helpen om de instrumentjes uit de delen? Een toegankelijke voorstelling in Sinterklaassfeer voor de allerjongsten, waarbij meedoen bijna van zelf gaat.

Wanneer: 26 november
Waar: De Boerderij, Huizen
Meer info: website de Boerderij

sinterklaas is jarig majel boerderij huizen theater sinterklaas uitje voor kinderen

Speculaaspoppen versieren voor Sinterklaas
Op zondag 26 november om 14.00 uur kan je in Museum Weesp een Speculaaspop komen versieren. De activiteit is geschikt voor alle leeftijden en de toeslag op de toegangsprijs is 2 euro.

Wanneer: zondag 26 november
Waar: Museum Weesp
Meer info: website Museum Weesp

Pepernotenpret met Dirk Scheele (3+)
‘Pepernotenpret’ is een vrolijke, grappige en muzikale Sinterklaasvoorstelling met Dirk Scheele, Sinterklaas en een Pieten Rock & Roll band! Er wordt volop geswingd en samen met de kinderen haalt Dirk de Sint zelfs over om mee te doen. Ga verkleed, dan kun je met alles meedoen als hulppiet of hulpsint!

Wanneer:  woensdag 29 november
Waar: Meervaart, Amsterdam
Meer info: website Meervaart

dirk scheele pepernotenpret theater kindvriendelijk bier en appelsap

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor starttijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *