Leuke hotspots rondom het Wilhelminapark

In en rondom het Wilhelminapark is van alles te beleven. Je zou er rustig een dag kunnen verblijven. Er zijn flink wat nieuwe horeca adresjes om uit te proberen. Dus combineer het spelen in het park of de bloesemtuin eens met een verkenningstocht. Hierbij een aantal suggesties op een rij voor een dagje uit in Oost.

 

Ontbijt bij District
Voor vroege vogels is District ideaal. Vanaf 7.30u kun je hier al terecht voor ontbijt op de Jan van Scorelstraat. Met dit zomerse weer kun je lekker buiten op het terras zitten. Ze hebben heerlijke knapperige broden en goede koffie. Neem een boodschappentas mee, want er blijft altijd wel iets lekkers over om te kiezen voor thuis.

Jan van Scorelstraat 1, https://www.facebook.com/districtutrecht/

Koffie met wat lekkers
Zorg dat je rond koffietijd in de buurt van de Burgemeester de Reigerstraat bent. Want dan kun je bij Hinkelman terecht. Deze nieuwe plek is een winkel en restaurantje ineen. Er is van alles om te kiezen. Ouderwets snoepgoed, heerlijke koekjes en andere lekkernijen. Ook leuk is het assortiment van keuken benodigdheden. Je vergaapt je aan lekkere smaakmakers, maar ook mooie kannen en keukentextiel. Hinkelman omarmt de Nederlandse thuiskeuken. Ga dat maar eens proeven! Ook handig is hun maaltijd service. Aan het einde van de middag neem je zo je vers bereide avondmaaltijd mee naar huis. Makkelijk thuis op te warmen voor een gezonde maar vooral lekkere maaltijd!

Burgemeester Reigerstraat 63, http://www.hinkelman.nl/

restaurant, utrecht oost, wilhelminapark, hotspots

Lunch
Op het terras van Parkcafé is het altijd goed toeven. Het is een handige plek na een uitgebreide speelronde in het park en de speeltuin. Maar wat nou toch echt hoog op ons lijstje staat voor mooi weer is de picknickmand van het parkcafé. We duimen voor een mooie zonnige dag in het weekend, want dan boeken we een dag van tevoren zo’n gevulde mand. Kleedje mee en picknicken maar!

Prins Hendriklaan 2, http://www.parkcafebuiten.nl/

parkcafe buiten utrecht oost wilhelminapark kindvriendelijk
fotocredits: website Parkcafé Buiten

IJsje halen
Op een mooie dag in het Wilhelminapark is het niet te missen. Dan lopen er zoveel mensen met een ijsje rond dat je haast vanzelf naar Vorst loopt. Zo’n lekker ijsje is altijd een goed idee. Ook voor ijskoffie’s is dit dé plek. Maar de volgende keer proberen wij eens de smoothie van de dag. We zijn altijd in voor nieuwe dingen!

Prins Hendriklaan 6, Facebookpagina Vorst

Borrel
We eindigen deze dag in Oost op de Adriaen van Ostadelaan. Twee nieuwe plekken zijn er bij gekomen om te proberen. Ten eerste drinken we graag een borrel op het terras van de Keuken van Max. Die comfortabele stoelen en banken met kussentjes zien er aanlokkelijk uit. Tijd voor een drankje en een borrelhapje!

Adriaen van Ostadelaan 61, Facebookpagina Keuken van Max 

 restaurant, utrecht oost, wilhelminapark, hotspots

Brasserie
Op de hoek van de Adriaen van Ostadelaan zit ook nieuw in de wijk brasserie van Ostade. Aan het nieuwe plein voor het Diakonessenhuis kun je de hele dag gezellig terecht. Het is onze favoriete plek voor een ongedwongen etentje met onze zoon. De bediening is ontspannen, er is altijd wat te kleuren voor kinderen binnen maar het merendeel speelt onze zoon op de grote Rietveld stoel naast het restaurant. Nu het terras ook klaar is, gaan we zeker snel weer!

Adriaen van Ostadelaan 65, http://www.vanostade.nl

restaurant, utrecht oost, wilhelminapark, hotspots

Diner bij L’ami Jac
Heb je een oppas geregeld? Dan raden we restaurant L’ami Jac echt aan. Het is al een tijdje de waardige opvolger van restaurant Amberes, nog steeds op nummer 29 van de Burgemeester Reigerstraat. Het is zo’n plek waar je je echt kunt laten verwennen. Goede service en goede gerechten. Wie ter oren was gekomen dat dit restaurant vooral met orgaanvlees zou werken heeft het mis. Ze hebben ook fantastische vis, vlees en vegetarische gerechten. Het restaurant heeft een intieme sfeer. De ideale plek voor een romantisch diner!

Burgemeester Reigerstraat 29, http://www.lamijac.nl/

restaurant, utrecht oost, wilhelminapark, hotspots

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *