Leuke activiteiten rondom de Nationale Voorleesdagen

Van 24 januari t/m 3 februari zijn De Nationale Voorleesdagen. Om het voorlezen te stimuleren wordt er extra voorgelezen bij kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en scholen. Ook organiseren veel bibliotheken, boekenwinkels en andere organisaties leuke activiteiten rondom het voorlezen van prentenboeken. We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.

Meespeelvoorstelling Ssst! De tijger slaapt (2+)
Piep mee als een muis, kwaak als een kikker of grom als een tijger. Margreet Boon zorgt voor een interactieve en spannende voorstelling, waarbij er alle ruimte is voor de kinderen om mee te spelen. Lukt het om aan de overkant te komen zonder de tijger wakker te maken? Kom langs en beleef het! Meld je van tevoren even aan via de website van Bibliotheek Eemland.

Wanneer: 24, 27 januari
Waar:Bibliotheek Eemland, Woudenberg, Leusden, Hoogland

Sssst de tijger slaapt

Het VIP Voorleesontbijt (0-4)
De Bibliotheek Utrecht vindt voorlezen belangrijk en daarom organiseren zij een VIP Voorleesontbijt. Xander van der Wulp, een bekend  Nederlands politiek verslaggever, werkzaam bij de NOS, komt 24 januari voorlezen uit ‘Ssst! De tijger slaapt” van Britta Teckentrup. Kom ontbijten en luister mee!

Wanneer: woensdag 24 januari
Waar: Centrale Bibliotheek, Utrecht

Muzikale voorleesfeestjes voor peuters
Samen met je (klein)kind genieten van voorlezen, muziek en beweging? Kom dan naar de voorleesfeestjes in Bibliotheek Idea! Tijdens het voorleesfeest staat het Prentenboek van het Jaar Ssst! De tijger slaapt centraal. Een muziek- of dansdocent maakt er met de kinderen een muzikale en feestelijke voorleesochtend van.

Wanneer: 24, 25 januari en 2 februari
Waar: Bibliotheken IDEA, Soest, Bunnik, Bilthoven en Zeist

 

Prentenboeken top tien van 2018

Interactieve voorleesvoorstelling Wapperkids (0-2 jaar)
Wapperkids maakt samen met kinderen en ouders verhalen uit boekjes levend met gebaren. Ouders en kinderen kunnen actief mee doen. Gebaren zijn uitstekende middelen om de taalontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren, maar bovenal zeer leuk om te doen! De toegang is gratis, wel wordt er gevraagd om te reserveren.

Wanneer: 26 en 27 januari
Waar: Bibliotheek Overvecht en Bibliotheek Zuilen, Utrecht

Voorleesochtend in de Utrechtse Kinderboekenwinkel
Elke zaterdagochtend wordt er in de Utrechtse Kinderboekenwinkel voorgelezen in de woonkamer boven de winkel. Aanmelden is niet nodig, je kunt zo binnen komen wandelen. En natuurlijk is het Prentenboek van het Jaar, Ssst! De tijger slaapt, ook te koop mét vingerpopje, zodat het voorlezen nog een extra dimensie krijgt.

Wanneer: 27 januari, 3 februari
Waar: Utrechtse Kinderboekenwinkel, Utrecht

Prentenboeken Parade
Tijdens de Prentenboeken Parade in de Centrale Bibliotheek komen alle Top 10 prentenboeken van de Nationale Voorleesdagen voorbij! Ga lekker luisteren naar mooie verhalen, ga ontdekken, spelen en beleven. De Prentenboeken Parade is vol met workshops en optredens van bijzondere gasten.

Wanneer: zondag 28 januari
Waar: Centrale Bibliotheek, Utrecht

De prentenboeken parade in de centralebibliotheek in utrecht

Voorleesfestival (2-6 jaar)
Om de verjaardag van de tijger groots te vieren, treedt Ruth Bakker op als het stoere meisje Loet en verzorgt Kindertheater Kaboem! ook een voorstelling over “Ssst! De tijger slaapt”. Verder kun je naar de voorleessessies van de VoorleesExpress en zijn er cupcakes om te versieren én op te eten. Kinderen kunnen zich ook laten schminken als tijger en meedoen aan een (of meer) van de vier workshops die Scholen in de Kunst die dag organiseert.

Wanneer: zondag 28 januari
Waar: Bibliotheek het Eemhuis, Amersfoort

Voorlezen bij Steede Hoge Woerd
Voorlezen is elke dag een feest! Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen een prentenboek bekijkt, je maakt herinneringen voor het leven. Wat is er beter dan voor te lezen in de stal van Steede Hoge Woerd? Op 2 woensdagen leest de dierenverzorger gezellige tussen de dieren een mooi verhaal voor.

Wanneer: 24 en 31 januari
Waar: Steede Hoge Woerd, de Meern

Steede Hoge Woerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *