Leidsche Rijn Festival biedt een programma vol beesten

Op zondag 27 augustus 2017 organiseert Cultuur19 weer het Leidsche Rijn Festival bij Castellum Hoge Woerd. Het jaarlijks terugkerende cultuurfestival voor kinderen heeft als thema ‘Beestenboel’.

In en rond de muren van het Castellum speelt zich een waar dierenfeest af, met programma verdeeld over vier leeftijdscategorieën: 2-4 jaar, 4-8 jaar, 8-12 jaar en alle leeftijden.

Op het hoofdpodium vindt iedereen iets van zijn gading. Theater Lefkop speelt de voorstelling WC Monster, over een verveelde toiletdame die zich afvraagt waarom haar klanten de toiletten wel binnengaan, maar niet meer uitkomen. De Swingende Giraffen spelen latin kinderliedjes en l’ChaiM brengt iedereen in beweging met hun aanstekelijke balkan, gipsy en klezmer.

leidsche rijn festival kindvriendelijk muziek theater castellum

Buiten de muren van het Castellum ligt het Spelenderwijs Peuterspeelplein. Deze prachtige tuin is het domein van Steede Hoge Woerd, die het omtoverde tot een ware natuurontdekplek voor groot en klein. Tijdens het festival zijn er alle activiteiten voor de allerkleinsten (2-4 jaar) te vinden, zoals Dansende Dieren Deuntjes, Bere Boos!, ontdekinstallatie Cocon van Diederike’s Toko en Wunderle’s Dierentand-vondsten.

Aan het eind van het terrein ligt de ronde Paardenbak. Hier danst Jelina de Raad samen met studenten van de Utrechtse Dansacademie de voorstelling Nachtvolk (8-12 jaar). Voor het maken van de voorstelling verbleef De Raad enige tijd in de Nomads in Residence, het woon-/werkatelier van Cultuur19. Ze liet zich inspireren door de nachtdieren in het Máximapark.

Vrijwilligers gezocht
Ieder jaar dragen vele vrijwilligers bij aan het Leidsche Rijn Festival. Ze helpen mee in de op/-afbouw, achter de bar of bij de kinderactiviteiten. Er is van alles te doen. Het festival biedt naast een gezellige dag met lekkere lunch ook een festivaltshirt als aandenken. Meer informatie is te vinden op www.leidscherijnfestival.nl.

De locatie en parkeren
Castellum Hoge Woerd is gelegen aan Hogewoerdplein 1, De Meern. In verband met beperkte parkeergelegenheid raadt de organisatie dringend af om met de auto te komen. Er is voldoende fietsparkeergelegenheid. Op het terrein kan alleen met PIN betaald worden.

Entree voor het festival is gratis en het programma start om 10.00 uur en de dag duurt tot 17.00 uur. Het volledige programma staat op www.leidscherijnfestival.nl.

leidsche rijn festival kindvriendelijk muziek theater castellum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *