Leerzame speurtocht in de Botanische Tuinen

Ook dit jaar is er weer een kinderspeurtocht in de Botanische Tuinen! Samen met Professor Billenklap gaan kids de Tuinen door, om allerlei ‘boodschappen’ te verzamelen. Ze komen van alles te weten over planten, vruchten en groenten. De speurtocht is super leuk voor kids van 8 tot 12 jaar!

botanische tuinen bier en appelsap ervaring verslag utrecht uitje met kinderen vakantie buiten natuur

Tijdens deze leerzame speurtocht leer je onder andere welke plant zorgt voor de heerlijke smaak van vanille-ijs en vanillevla en van welke vruchten lekkere zuurtjes gemaakt worden. Ook je zintuigen worden goed getest! Bij welk gat van de geurkast ruik je kaneel? Kan jij aan het geluid van de schudkokers horen welke zaden erin zitten? Voor de echte durf-als staat er een voelkist. Probeer daar maar eens, zonder dat je iets ziet, te weten te komen welke vrucht erin zit!

Tijdens de speurtocht verzamelen kids letters die samen weer een ‘boodschap’ vormen. De antwoorden kunnen ze aan het eind van de speurtocht laten controleren en een klein cadeautje in ontvangst nemen. Terwijl de kids deelnemen aan de speurtocht, kunnen de ouders (en grootouders) een wandeling door de Tuinen maken. Je leert over het ontstaan van de landbouw en komt van alles te weten over planten. Een leuk uitje voor het gezin dus!

Claudia en haar dochter Fiona deden vorig jaar de speurtocht in de Botanische Tuinen. Hier kun je hun verslag nog eens teruglezen.

Speurtocht botanische tuinen bier en appelsap ervaring verslag utrecht uitje met kinderen vakantie buiten natuur

Praktische info
Waar: Botanische Tuinen Utrecht
Wanneer: van 1 april tot 1 december (vanaf 10.00 uur)
Kosten: €2,50 per kind

Meer informatie vind je op de website van de Botanische Tuinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *