Lammetjes knuffelen en voeren in Utrecht e.o.

Het is weer zover: door het hele land worden lammetjes, kalfjes en andere jonge dieren geboren! Voor de kids is er niets leukers dan knuffelen met de jonge dieren of misschien zelfs wel een flesje geven aan een pasgeboren lammetje! Bier en Appelsap heeft de leukste plekken op een rijtje gezet waar je dit kunt doen in de omgeving van Utrecht.

schaap lammetje schapen lammetjes lammetjesdag boerderij boerinn pasen utrecht kindvriendelijk uitje paasweekend activiteiten kinderen ouders kindvriendelijk uitje met kinderen ouders

schaap lammetje schapen lammetjes lammetjesdag boerderij boerinn pasen utrecht kindvriendelijk uitje paasweekend activiteiten kinderen ouders pony paard paardrijden ponyrijden kindvriendelijk uitje met kinderen ouders

Lenteboerderij bij De Boerinn
Bij Boerderij De Boerinn is er rondom Pasen veel te doen! Je kunt kijken bij de lammetjes, geitjes, mini-varkentjes en ook hebben ze een ezel. Verder zijn er een heleboel activiteiten die leuk zijn voor het hele gezin, zoals kanoën, boogschieten of skelteren. Er staat een springkussen, je kunt bellen blazen, verdwalen in het strodoolhof of knutselen in het Atelier. Voor de ouders zijn er workshops en staan er een aantal foodtrucks, genoeg te doen dus!

Waar: Boerderij de Boerinn, Kamerik
Wanneer: 2de Paasdag (ma 2) en 8, 15 en 22 april
Meer info: website van De Boerinn

Voorjaarsfeest bij Geertje’s Hoeve
Bij de boerderij in Haarzuilens ben je bijna elke dag welkom om te gaan knuffelen met alle boerderijdieren! Je kunt in de boerderijwinkel een bakje bix halen om de geiten te voeren of een flesje met warme melk voor de lammetjes! Ook kun je een ritje maken op de rug van een pony. Speciaal voor het voorjaarsfeest zal er iemand zijn om de kids te schminken en kunnen ze onder begeleiding verschillende dingen knutselen. Er is ook een poppentheater, met een voorstelling over Bommel de bij, van ongeveer 30 minuten.

Waar: Geertje’s Hoeve, Haarzuilens
Wanneer: 17 en 18 maart
Meer info: website van Geertje’s Hoeve

lammetjesdag boerinn lammetjes knuffelen kamerik

Zonnige Zondag bij Boerderij de Zonnewijzer
Op een aantal zondagen gaan de deuren van Boerderij de Zonnewijzer voor iedereen open. Je kunt een rondleiding volgen waarin veel verteld wordt over het melken van de koeien. Met een stempelkaart kunnen de kids deelnemen aan allerlei activiteiten, zoals de koeien maïs geven, de geiten aaien, een kalfje een flesje melk geven, met de pony wandelen, knuffelen met een kalfje en nog veel meer. Na afloop kun je wat drinken in het boerencafé en zijn er boederijproducten te koop.

Waar: Boerderij de Zonnewijzer, Bunnik
Wanneer: 11 maart, 15 april, 20 mei, tussen 10.00 en 16.00 uur.
Meer info: website van de Zonnewijzer

Lentefeest Goois Natuurreservaat Schaapskooi Blaricum Blaricummerheide kindvriendelijk uitje pasen activiteiten lammetjes knuffelen weekend tips

Lammetjesdag bij de familie Kuijer
Op de boerderij worden een aantal lammetjesdagen georganiseerd met een heleboel knuffeldieren. Een toegangskaartje kost €5,00 en je krijgt een drankje en wat lekkers. Er staat een groot springkussen, je kunt zien hoe de schapen geschoren worden en rondrijden met een huifkar en tractor. Op tweede paasdag brengt de paashaas ook een bezoekje aan de boerderij van de familie Kuijper!

Waar: Boerderij Holec Holsteins, Soest
Wanneer: 25 maart, 2, 8 en 15 april tussen 11.00 en 16.00 uur.
Meer info: website van de boerderij 

Vossenjacht bij Landgoed Heidestein
Elke zondag kunnen de kinderen bij de Schaapskooi helpen met het voeren van de schapen. Dit gebeurt om half 4. Op eerste paasdag organiseren ze een extra activiteit, een vossenjacht! Je kunt op zoek gaan naar de vos en alle andere dieren die zich verstoppen in het bos.

Waar: Landgoed Heidestein, Zeist
Wanneer: 1 april tussen 13.30 en 16.00 uur, schapen voeren kan elke zondag!
Meer info: website van Schapenweide Landgoed Heidestein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *