De Krijtkring (10+) een familievoorstelling met muziek

Theatergezelschap de Toneelmakerij zet de theaters op zijn kop met een grootse, warmbloedige familievoorstelling met de adem van een popconcert. Spanning, humor en ontroering wisselen elkaar in razend tempo af in dit meesterwerk van Bertolt Brecht. Frédérique Spigt schreef vijftien nieuwe nummers voor de voorstelling, waarin ze zelf ook te zien is. Het NRC en ook Trouw, Telegraaf en Kidsweek strooien met sterren. “Van zachte en gevoelige popsongs tot een keiharde en supergrappige rap”, schrijft die laatste.

De Krijtkring Toneelmakerij voorstelling theater jeugd tieners

Waar gaat de voorstelling over:
Regisseur van het stuk, Liesbeth Coltof, is de grande dame van het Nederlandse jeugd- en jongerentheater. Zij neemt met De Krijtkring na 29 jaar afscheid van haar gezelschap de Toneelmakerij. Liesbeth: “Eigenlijk gaat De Krijtkring over de vraag hoe ver we gaan om een ander te helpen. Het is oorlog en Groesje vlucht, samen met vele anderen. Op haar vlucht vindt ze een kind, het kind van de verjaagde machthebbers. Soldaten willen dit kind doden. Iedereen loopt langs het kind en Groesje zou het liefst hetzelfde doen, maar ze denkt: ‘hoe kan ik ooit van iemand houden als ik nu dit kind niet red.’ Ze neemt het kind mee en zorgt ervoor. Aan het eind van de oorlog moet een rechter beslissen of het kind nu eigenlijk van Groesje is of van de echte moeder. Deze rechter is de dronken dorpsschrijver Azdak, die in de waanzin van de oorlog tot rechter is benoemd. Hij moet kiezen wat belangrijker is: het feit dat de moeder het kind ‘bezit’, of het feit dat Groesje voor het kind heeft gezorgd.”

De Krijtkring Toneelmakerij voorstelling theater jeugd tieners

De voorstelling is de komende tijd te zien in o.a.:

  • Theater Figi Zeist op 21 oktober om 16 uur
  • Theater aan de Slinger Houten op 26 oktober om 19.30 uur
  • Theater de Junushoff in Wageningen op 16 november om 19.30 uur
  • Stadsschouwburg Utrecht op 18 november om 15.00 uur

Alvast kijken of de voorstelling wat voor jullie is? Check dan de onderstaande trailer. Meer informatie over de voorstelling en kaartverkoop vind je op de website van de Toneelmakerij.

De Krijtkring Toneelmakerij voorstelling theater jeugd tieners
fotocredits: Sanne Peper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *