Koffie en taart in een prachtige tuin in Park Transwijk

Door Lisanne Davids, oprichtster Bier en Appelsap, moeder van Maxime en Xavier, woont in Utrecht. 

Park Transwijk kennen we allemaal wel van het jaarlijkse bevrijdingsfestival en de kinderboerderij. Maar er is nog meer te zien! Food for Good is een tuinderij, waar met behulp van wijkbewoners en kwetsbare doelgroep groente, fruit en kruiden wordt verbouwd.

de proeftuin food for good transwijk

Al vaker was ik langs de Europalaan gereden en zag ik het bord met Food for Good staan. Nu ik via Instagram zag dat er ook een leuk terras is, werd het tijd om hier een kijkje te nemen. Sinds een maand kun je namelijk bij de Proeftuin van Nicole en Lieke genieten van heerlijke taartjes, koffie en hartige hapjes.

Samen met Xavier fietste ik op een zonnige morgen naar Park Transwijk om een bezoekje aan de geiten en ezels te combineren met koffie bij de Proeftuin. De ingang van de tuin vind je naast de Verkeerstuin, vlakbij de kinderboerderij. We zetten de bakfiets neer en ploffen neer op een bank met kussentjes in de zon, we spotten al gauw een moeder van school en naast ons wordt vrolijk gezongen door bezoekers van het naastgelegen revalidatie-instelling. Wat een gezellige sfeer!

We bekijken het menukaartje met daarop de drankjes die altijd aanwezig zijn. Zoals koffie, thee en vruchtensap. Daarnaast hangt aan de mooie foodtruck een krijtbord met daarop de taartjes en drankjes die die dag vers gemaakt zijn. Vandaag zijn er bijv. dadelkoeken, chocoladetaart, een quiche met groenten en wij hebben mazzel, want het laatste stukje cheesecake met rood fruit is voor ons!

de proeftuin food for good transwijk

de proeftuin food for good transwijk

Lieke vertelt enthousiast over de plannen. Zo moet er in het najaar een kas komen, waar ook met minder mooi weer gezeten kan worden. Nu boffen we deze week met het mooie weer en we verhuizen al gauw van de zon naar de schaduw. Na de koffie lopen we nog een rondje door de tuin. We zien de bietenplantjes opkomen en de vlinders dartelen door de lavendel. Wat een oase middenin Kanaleneiland! Veel succes Lieke en Nicole, we komen gauw eens terug!

Elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur

website de Proeftuin, Vreugdenhillaan 48, Utrecht

de proeftuin food for good transwijk

de proeftuin food for good transwijk

de proeftuin food for good transwijk
Kinderboerderij Eilandsteede zit 100 meter verderop.

Reacties

 1. De Proeftuin zegt

  Onze foodtruck wordt verplaatst! Vanaf halverwege april kunnen we jullie verwelkomen bij Stadstuin Klopvaart in Overvecht. Wij hebben heel veel zin om ons terras te openen en jullie daar te zien!

  De Proeftuin
  Vancouverdreef 70
  3564 KX Utrecht
  0630366903
  cafedeproeftuin@gmail.com
  http://www.cafedeproeftuin.nl
  Instagram deproeftuin
  Facebook De Proeftuin

  Onze opening van de nieuwe locatie is op zaterdag 13 april. Jullie zijn uiteraard van harte welkom. Zie facebook voor de updates.

  Vriendelijke groeten,
  Lieke en Nicola van de Proeftuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *