Hoe zag de stad er vroeger uit? Hoe tekenden kunstenaars de stad toen? En hoe ziet jouw stad er nu uit? Tijdens deze kinderworkshop in Het Utrechts Archief neemt kunstenaar Fedor van Rossem je mee door de tentoonstelling ‘De getekende stad’ en leert jou hoe je leuk het is om je eigen stad te tekenen. Ontdek de mooiste tekeningen van Utrecht en ga daarna samen aan de slag!
De Domtoren, de oude stadsmuur, stoere stadskastelen en nog veel meer. Hoe zag Utrecht er vroeger
eigenlijk uit? Dat ontdek je in de tentoonstelling ‘De getekende stad’. Bekijk de mooiste tekeningen van Utrecht uit de 17e, 18e en 19e eeuw, gemaakt door beroemde tekenaars.
Tijdens de kinderworkshop ‘De zelfgetekende stad’ ga je samen met kunstenaar Fedor op ontdekkingstocht door deze indrukwekkende tentoonstelling. Want hoe tekenden die beroemde kunstenaars vroeger eigenlijk? Wat voor materialen gebruikten ze? En wat vonden zij het mooist om vast te leggen? Daarna mag je zelf aan de slag. Fedor laat je de fijne kneepjes van het kunstenaarsvak zien en leert je hoe je jouw eigen stad tekent. Ben je helemaal uitgetekend? Dan mag je jouw tekening mee naar huis nemen óf hem een plekje geven aan onze Wall of Fame!
Praktische info
De workshop is voor kinderen van 7-14 jaar en vindt plaats bij Het Utrechts Archief op de Hamburgerstraat in Utrecht. Deelname is gratis! Aanmelden kan via de website van Het Utrechts Archief.
Zaterdag 18 november 2023
Deze editie staat in het thema van huizen. Hoe zien huisjes er eigenlijk uit? Op welke details en
kenmerken kun je letten? En hoe krijg je dat het mooiste op papier?
Zaterdag 24 februari 2024
Deze editie staat in het thema van diepte en de horizon. Want hoe teken je eigenlijk diepte? Wat is de
horizon? En hoe teken je dingen die verderweg of dichterbij staan?
Zaterdag 20 april 2024
Deze editie staat in het thema van voor en achter. Hoe teken je dingen die overlappen? Wat is
schaduw en wat is slagschaduw? En hoe zie je eigenlijk diepte in een huis?