Kindervoorstellingen op Kamermuziek Festival Utrecht

Het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht brengt van 27 juni t/m 1 juli 2018 weer de mooiste muziek in TivoliVredenburg en in de Utrechtse binnenstad. Ook dit jaar zijn er weer prachtige concerten voor kinderen en hun (groot)ouders. We lichten ze voor je uit!

kamermuziek festival utrecht kindervoorstellingen programma
Harriet Krijgh 2018
IKFU Photo: Marco Borggreve

Kras
Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli zijn er concertjes voor de kleinere luisteraar. Kinderen van 2 tot 5 jaar kunnen naar ‘Kras’, een prachtige voorstelling zonder woorden, maar met veel muziek, geknisper van papier en ‘gekras’ van tekenaar Gerard de Bruyne. Er klinken twee soorten klarinetten en een ud, een oud Arabisch tokkelinstrument. In Kras ontmoeten drie mannen elkaar, elke dag opnieuw en elke keer op dezelfde plek. Ze kijken naar de lucht, naar het vliegen van de vogels. Soms komen ze even samen, maar nooit voor lang. Soms praten ze met elkaar, maar nooit met woorden. Drie verschillende mannen, die hun eigen gang gaan met hun eigen eigenaardigheden. En toch is er meer dat hen verbindt dan ze zelf doorhebben. Zonder dat ze het van elkaar weten, dromen ze alle drie van hetzelfde.

Wanneer: zaterdag 30 juni en zondag 1 juli 2018 om 10.00 en 11.30 uur
Leeftijd: voor de hele familie, vanaf 6 jaar
Waar: Grote Zaal, TivoliVredenburg
Kaartjes: Kaartjes zijn te koop via www.tivolivredenburg.nl/ikfu

kamermuziek festival utrecht kindervoorstellingen programma

De boom met het Oor
Op zondag 1 juli kunt u met de hele familie naar de betoverende voorstelling De Boom met het Oor. Annet Schaap – die onlangs de Woutertje Pieterse Prijs voor haar roman Lampje kreeg – schreef een splinternieuw verhaal, geïnspireerd op muziek van Moesorgski, Schilderijen van een tentoonstelling. Het briljante Signum Saxophone Quartet laat die bekende melodieën als nieuw klinken in een door henzelf gearrangeerde versie. Een spannend verhaal over een jongen die een groot geheim wil delen. Maar hoe vind je een luisterend oor? Mama is aan het werk, thuis is niemand, en met vreemden praten mag de jongen niet. “Ga naar de boom met het oor, dat doet iedereen”, roept een vogel in het park. Het is niet moeilijk de allerhoogste boom van het park te vinden. Zijn takken lijken wel tot in de wolken te reiken. Bij de boom met het oor staat een rij. Torren, eekhoorns, muizen, duizendpoten staan te dringen. Want iedereen heeft een verhaal en oren zijn zeldzaam. Verteller Maartje Stokkers (bekend van Radio 4) onthult de verschillende muzikale verhalen die in het oor van de boom gefluisterd worden. Net als de compositie van Moesorgski soms droevig, maar even vaak opwindend, live op groot scherm in beeld gebracht door zandkunstenaar Rosa van der Vijver.

Wanneer: zondag 1 juli 2018 om 14.00 uur
Leeftijd: voor de hele familie, vanaf 6 jaar
Waar: Grote Zaal, TivoliVredenburg
Kaartjes: Kaartjes zijn te koop via www.tivolivredenburg.nl/ikfu

kamermuziek festival utrecht kindervoorstellingen programma

Ook zijn er natuurlijk veel voorstellingen te zien voor als je liever de kids thuis laat. Kijk voor het volledige programma en meer informatie op www.kamermuziekfestival.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *