Kinderjury Workshop: jouw stem telt!

De Nederlandse Kinderjury kiest elk jaar het beste kinderboek van het jaar (van 7 maart t/m 18 april 2018). Zou jouw zoon of dochter het ook leuk vinden om mee te stemmen? Laat ze dan meedoen met deze leuke workshop voor echte boekenwurmen.

lezen bij de bibliotheek utrecht

De eerste workshop wordt gegeven door Annemarie Terhell, o.a. boekrecensent voor Kidsweek, de kinderkrant van Nederland en voor 7Days, de weekkrant voor jongeren. Ook schrijft ze recensies over nieuwe jeugdboeken en is zij eindredacteur van Lezen.

Tijdens deze middag leer je hoe je een boek kiest, je mening geeft en hoe je nieuwe boeken ontdekt. Eigenlijk leer je om op drie verschillende manieren naar boeken te kijken. Echt handig! Thuis ga je lekker lezen en de boeken beoordelen. Voorwaarde is dat de boeken zijn verschenen in 2017. Boeken die iig besproken gaan worden zijn: Wij waren hier eerst, Piratenzoon, Vincent en Herre.

annemarie terhell

De tweede middag wissel je je leeservaringen uit met de andere Kinderjuryboekenwurmen. Met de tips van Annemarie Terhell en de inspirerende opdrachtkaarten van de workshopleiders van de bibliotheek kun je aan het eind van deze 2e workshop je stem uitbrengen en maak je je eigen favoriete top 3!

Praktische informatie
De 1e workshop is op zondag 25 maart en de 2e workshop op zondag 15 april. De workshops worden apart gegeven voor kinderen van 6 t/m 9 jaar en kinderen van 10 t/m 12 jaar en vinden plaats in de Centrale Bibliotheek. De prijs voor de workshops is voor leden €4,50 en voor niet-leden €5,-. Reserveren kan via de website van de bibliotheek.

Centrale Bibliotheek, Oudegracht 167, Utrecht

de nederlandse kinderjury
De winnaars van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2017 waren in de categorie 6 t/m 9 jaar: De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen (Lannoo) van Andy Griffiths en Terry Denton en in de categorie 10 t/m 12 jaar: Dagboek van een muts 10 – Puppy Love (De Fontein Jeugd) van Rachel Renée Russell.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *