Kijkje achter de schermen tijdens Dutch Media Week

Dutch Media Week is hét festival voor iedereen die van media houdt. Het veranderende medialandschap en de impact van de media in al haar facetten staan centraal tijdens tal van activiteiten voor een breed publiek én mediamakers. Ook voor kids zijn er leuke dingen te doen. Hieronder lichten we twee activiteiten uit die leuk zijn voor het hele gezin!

dutch media week beeld en geluid hilversum

Open Studio Dagen 
Dutch Media Week trapt af met de Open Studio Dagen, een weekend waar je een kijkje achter de schermen krijgt op het Media Park. AVROTROS, NOS en omroep MAX openen hun studio’s om te laten zien hoe media gemaakt worden. Zo kun je autocue lezen met diverse MAX-presentatoren in het decor van Tijd voor MAX of een kijkje nemen achter de schermen in de EenVandaag-studio en de Sterren NL Radio-studio. Ontmoet AVROTROS-presentatoren als Anniko van Santen, Ron Boszhard en Frits Sissing tijdens een meet en greet. De artiesten van het Junior Songfestival en FOURCE geven een mini-concert. Open Studio Dagen Radio zendt een leuke mix van landelijke DJ’s uit. Daarnaast kun je de televisietoren beklimmen, jezelf 3D vastleggen en is er ruimte om met film en green screens aan de slag te gaan!

Wanneer: 1 en 2 september 2018, tussen 10.00 en 17.00 uur
Waar: Media Park, Beeld en Geluid, centrum Hilversum
Extra info: openstudiodagen.nl

Dutch Media Week Familiefestival
Ontdek jouw mediapersoonlijkheid door middel van workshops, talks en meet & greets met vloggers, acteurs en programmamakers! Op deze zaterdag ontmoet je (onder andere) Pip Pellens, Ismael Ilgün, Janouk Kelderman en Tim Douwsma. Ze gaan met jou het gesprek aan over de manier waarop jij dit het beste kan doen. Want daar gaat dit festival over: Wie ben je als media-persoonlijkheid? Wie ben jij online? Welke keuzes maak je in wat je wel en niet online laat zien? En wat is het verschil tussen ouders en kinderen? Leerzaam, maar vooral ook héél leuk, voor de hele familie. Op het festival hoef je niets te missen. Door live-verbindingen, verslaggevers en grote schermen in het hele gebouw kan je alles van minuut tot minuut volgen.

Wanneer: 8 en 9 september 2018, tussen 10.00 en 17.30 uur
Waar: Beeld en Geluid
Extra info: dutchmediaweek.nl 

Praktische informatie
Tijdens de Dutch Media Week worden tien dagen lang verschillende activiteiten omtrent media georganiseerd. Deze activiteiten vind je op verschillende locaties waaronder Beeld en Geluid. De Open Studio Dagen zijn gratis en je kunt beide weekenden voor €5 de Beeld en Geluid experience bezoeken. Een familieticket kost €15.

dutch media week beeld en geluid hilversum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *