Karel 5 vernieuwt restaurant en bistro!

Door Lisanne Davids (oprichtster Bier en Appelsap), moeder van Maxime en Xavier, woont in de Dichterswijk in Utrecht.

Een tijdje terug viel er een leuke uitnodiging in de digitale brievenbus! Karel V is vernieuwd en organiseerde een perslunch, of ik ook wilde komen? Maar natuurlijk! Tegen een lunch in dit prachtige oude klooster met een fantastische chef-kok zeg ik geen nee!

karel 5 karel v hotel perslunch zalen restaurant diner uit eten vernieuwd horeca utrecht hotspot

De aanleiding van de lunch zijn de vernieuwde zalen, restaurants en huisstijl van Karel V. De hotelkamers zijn eerder al gerenoveerd en blijven bestaan onder de naam Karel V. Voor Brasserie Goeie Louisa en restaurant Karel V is een nieuwe naam bedacht. Zij gaan door onder de naam Karel 5 – gastro – bistro – events. Met een bijpassend nieuw en verfrissend logo!

karel 5 karel v hotel perslunch zalen restaurant diner uit eten vernieuwd horeca utrecht hotspot

Eerder boekte ik al eens een nachtje weg met z’n tweetjes in hotel Karel V. Opa en oma pasten in huis op de kids en wij sliepen heerlijk in deze oase in de stad. Een aanrader zo’n weekendje weg in je eigen stad.

Tijdens de perslunch viel het me weer op hoe fijn deze plek is! In de bistro, die een frisse vernieuwde uitstraling heeft gekregen, maar waar je toch de sfeer van de oude kloosterkeuken herkent, werden we enorm verwend met een gerecht van biet, burrato, zelfgeraapte beukennootjes, basilicum en bramen, gevolgd door een pasta ”en papillot”. Daarbij werden heerlijke wijnen geserveerd. De medewerkers van Karel 5 weten wat ze aan het doen zijn, je wordt hier echt in de watten gelegd!

karel 5 karel v hotel perslunch zalen restaurant diner uit eten vernieuwd horeca utrecht hotspot

Vervolgens werd de lunch voortgezet in het restaurantgedeelte, waar chef-kok Vito Reekers en zijn team een hutspot 2016 hadden voorbereid! Heerlijk! Tafelgenoot en algemeen directeur Toon Naber vertelde ons trots over de aanpassingen in deze mooie zaal. Gordijnen, stoelen en bijvoorbeeld de mooie kleur blauw op de muur zorgen voor vernieuwing, maar nog steeds passend bij de sfeer van het oude klooster. Ronald Giphart was uitgenodigd om de aanwezigen meer te vertellen over zijn ervaringen met eten en voornamelijk de gerechten uit de keuken van Karel 5. Het is dat we al meerdere gerechten op hadden, want van zijn aanstekelijke verhalen krijg je meteen weer honger!

karel 5 karel v hotel perslunch zalen restaurant diner uit eten vernieuwd horeca utrecht hotspot

Voor het dessert werden we uitgenodigd in de keuken! Hoe tof is dat? Dat maak je niet elke dag mee! Een prachtig gerecht van macademia, zoute karamel en 20 karaats goud in een gouden bakje zorgde voor een bijzondere afsluiting van deze lunch!

Voor vele inwoners uit Utrecht is het soms een drempel om bij Karel 5 binnen te stappen, maar doe het gewoon eens! Bij de bistro zijn kinderstoelen aanwezig, je kunt hier ook gewoon lunchen (tijdens bijv. het shoppen) en wanneer het weer het toelaat, zit je ook heerlijk beschut in de tuin van het oude klooster. Heb je wat te vieren, dan reserveer je bij het gastrogedeelte, gegarandeerd een topavond!

karel 5 karel v hotel perslunch zalen restaurant diner uit eten vernieuwd horeca utrecht hotspot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *