Jubileum Festival bij Filmtheater ’t Hoogt

Filmtheater ’t Hoogt is het eerste Filmtheater van Nederland en bestaat dit jaar 45 jaar! Zij vieren dat met een Jubileum Festival van donderdag 6 tot en met zondag 9 september boordevol voorpremières, klassiekers en live muziek. En wie jarig is trakteert, daarom mogen wij namens ’t Hoogt 2 appelsapjes, 2 Bals Bok biertjes (jawel hun eigen nieuwe biertje!) en 2 x toegang tot de animatieworkshop weggeven!

Filmtheater t Hoogt 45 jaar

Animatieworkshop (5-9 jaar)
Filmtheater ’t Hoogt is jarig en dat gaan ze vieren met het maken van een feestelijke animatie. Samen met een echte filmmaker creëer je een fantasiewereld met slingers, ballonnen, dieren en zelfbedachte figuren. Alle kinderen doen mee door zelf een dier te kleuren of fantasiefiguur te tekenen, uit te knippen en samen met de docent te animeren. Na de workshop krijgen alle deelnemers de animatie per mail opgestuurd.

Zaterdag 8 september, 12.00 uur

Leuk voor ouders: Filmquiz Dwars
Een filmisch spektakel van én voor Utrechtse filmliefhebbers. De vragen in de quiz worden gepresenteerd door bekende Utrechters die in de filmwereld actief zijn. Je krijgt een gevarieerde filmavond met verrassende filmfragmenten en speciale bijdragen van onder andere Barry Atsma en Tjepke Zijlstra. De Utrechtse documentairemaker Gwen Jansen is de initiatiefnemer en de meest dwarse quizmaster ooit. Deelname kan in teams die kunnen bestaan uit minimaal 1 tot maximaal 3 personen.

Zaterdag 8 september, 20.00 uur

t hoogt utrecht bioscoop filmhuis kindvriendelijk

Maria By Callas met Live Opera
Op zondagmiddag kan je genieten van een Franse documentaire over Maria Callas. De documentaire Maria by Callas vertelt het levensverhaal van de bekende Amerikaans-Griekse operazangeres Maria Callas aan de hand van nooit eerder vertoonde video’s en foto’s; een intiem portret van de beroemdste sopraan uit de twintigste eeuw, en tegelijkertijd een uniek tijdsbeeld.
Het filmkaartje voor deze voorstelling is inclusief een glaasje prosecco, een inleiding van dirigent Roel Vogel en een optreden van Klein Opera Koor Wilhelminapark.

Zondag 9 september, 12.00 uur

Doe mee met de Winactie!
Ga naar Bier en Appelsap op Facebook, like de pagina en laat bij de post over deze film een berichtje achter dat je mee wilt doen. Uit alle deelnemers loten we 1 winnaar die 2 Bals Bok biertjes, 2 appelsapjes èn 2 toegangskaartjes voor de animatieworkshop winnen op zaterdag 8 september. Meedoen kan tot en met zondag 2 september. Daarna maken we de winnaar bekend, dus houd de Facebookpagina in de gaten en doe alleen mee als je ook echt op zaterdag 8 september naar ’t Hoogt kan komen!

Meer informatie en het volledige jubileumprogramma vind je op de website van Filmtheater ’t Hoogt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *