Journalist voor één dag bij Beeld en Geluid

Wat komt er allemaal bij kijken om journalist te zijn? In de voorjaarsvakantie kunnen kinderen van ongeveer 8 tot 12 jaar voor een dag in de huid van een journalist kruipen. Hiervoor wordt bij Instituut voor mediacultuur Beeld en Geluid een kinderpersbureau ingericht, waar kinderen van alles leren op dit gebied.

Beeld en Geluid in Hilversum wordt in de voorjaarsvakantie omgetoverd tot een kinderpersbureau

Over het museum
Het instituut voor Beeld en Geluid staat in Hilversum (maar 20 minuutjes met de trein vanaf Utrecht). Het museum, de Beeld en Geluid experience, is op dinsdag tot en met zondag open van 10 tot 17.30 uur. Dit museum is een leuk uitje voor het hele gezin, om alles te ontdekken over de mediawereld en zelf aan de slag te gaan. Kinderen kunnen hun eigen film maken, in een tv serie spelen, of het verleden van ontdekken. Zelfs de allerkleinsten kunnen terecht in Media Ukkie Land.

Kinderpersbureau
Zaterdag 24 februari t/m zondag 4 maart elke dag 11.00 – 16.00

In het kinderpersbureau worden kinderen ‘opgeleid’ tot journalisten. Er is een circuit waarin ze verschillende dingen kunnen leren. Hoe kijk je bijvoorbeeld scherp naar nieuws? Wat is echt en wat is nep? En hoe vind je de info die je nodig hebt voor jouw nieuwsbericht? Kinderen worden op een leuke manier bewust gemaakt van wat er allemaal komt kijken bij het maken van nieuws. Wanneer de jonge bezoekers alles een beetje onder de knie hebben, verdienen ze een ware perskaart.

Vraag maar raak aan presentatrice Simone Weimans (NOS)!
Donderdag 1 maart 15.00 – 16.00

Op 1 maart kunnen kinderen naar een presentatie van NOS-nieuwslezer Simone Weimans kijken. Simone vertelt in een programma over haar motivatie om journaliste te worden, haar ambities, haar dagelijkse werkzaamheden en meer. Daarnaast geeft ze presentatietips, maar er is vooral veel tijd voor de kinderen om vragen aan haar te stellen. Binnenkort kunnen er plekken gereserveerd worden op de website van Beeld en Geluid.

Meer informatie over Beeld en Geluid en de activiteiten in de voorjaarsvakantie vind je op de website van Beeld en Geluid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *