Wat is er open op Eerste Kerstdag

Dat je veel kan ondernemen op Tweede Kerstdag dat weten de meeste mensen wel. Maar ben je juist op zoek naar een uitje op Eerste Kerstdag? Dan hebben wij wat leuke plekken voor je opgezocht!

Winterstation met ijsbaan in Spoorwegmuseum in Utrecht

Musea
Een aantal musea houden hun deuren gewoon open op 1e kerstdag! Voor het echte kerstgevoel kan je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Spoorwegmuseum. Het museum is omgetoverd tot ‘Winter Station’, met een antieke carrousel en een echte ijsbaan. Het museum is de dag open van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Of stap in de voetsporen van Hans & Grietje en volg hún pad door het bos en de verschillende zalen en kamers in Kasteel de Haar. De speurtocht wordt afgesloten met een spetterende sprookjesshow op een bijzondere locatie. Geniet van een verrassende aaneenschakeling van hilarische scènes die je tranen van het lachen bezorgen.

Bij Museum Catharijneconvent kan je tijdens Kerstival de sterrentocht doen op de speciale tentoonstelling. En wat dacht je van voorstellingen, kerstknutselen, knikkerbaan bouwen, poppenkast en de kinderkaravaan van Circus Snor. Reserveren hoeft niet, alles zit bij het kerstkaartje inbegrepen.

Kerstival in Museum Catharijneconvent in Utrecht
Fotocredits: Kris van Veen

Theater & Circus
Met Alone@Home (8+) hebben ze in in de Stadsschouwburg in de kerstvakantie en dus ook op 1e kerstdag, een leuk familie-uitje in huis gehaald. Jong en oud kunnen gaan genieten van deze komedie met slapstick, aanstekelijke livemuziek, spannende stunts én natuurlijk een vette knipoog naar de bijna gelijknamige filmklassieker uit 1990.

Beleef in de Jaarbeurs de Onvergetelijke Avonturen met Disney On Ice als Mickey, Minnie, Donald en Goofy een kleurrijke en magische reis maken door het verleden. Dory is terug, samen met haar vrienden Nemo en Marlin van Disney • Pixar’s Finding Dory. Duik diep in de oceaan met je favoriete school vissen en ontdek wat het betekent om familie te zijn. Op 1e Kerstdag vinden er twee shows plaats.

Disney on ice show jaarbeurs kerstvakantie utrecht

Dit jaar viert Wintercircus Hilversum haar vijf jarig jubileum! In het sfeervolle tentencomplex kan het hooggeëerd publiek ook op 1e Kerstdag genieten van een extra feestelijke circusvoorstelling met een internationale cast van prijswinnende top artiesten.

In de Veerensmederij in Amersfoort kan je naar het Zwanenmeer van de Holland Opera, gebaseerd op het beroemde ballet van Pjotr Tjaikovski en De Wilde Zwanen van Hans Christian Andersen. De Koning is op zoek naar een bijzondere vrouw om mee te trouwen. Die avond geeft hij een bal waarop meisjes zich mogen voorstellen. Elize en Azalea trekken lootjes wie naar het bal mag. Eén van hen moet namelijk thuis blijven om op de zusjes te passen.

Ook leuk
Zin om naar buiten te gaan? Neem dan eens een kijkje op Landgoed Beerschoten in De Bilt. Hier vind je een levende kerststal en kun je o.a. een ritje maken met de groenkoets. Vanaf 12.00 uur wordt er glühwein en chocolademelk geschonken. En kan je om 14.00 uur mee op wandelexcursie.

Ook op Landgoed Heidestein in Zeist is er een levende kerststal te bewonderen. Buiten rondom het houtvuur van Zweedse fakkels of binnen in de met honderden lampjes versierde Schaapskooi kun je genieten van levendige muziek en een warm drankje en/of een kom snert nuttigen.

De meeste horecagelegenheden zijn op 1e kerstdag overdag gesloten. Maar bij de Rechtbank kan je na een frisse stadswandeling genieten van een kerstontbijt of een lekkere kop koffie. En het Louis Hartlooper Complex is ook geopend tijdens de feestdagen (behalve Oudejaarsavond). Ga dus gezellig langs voor mooie films en heerlijke glühwein, speciaalbieren en biologische gerechten.

Maar ook bij Kinepolis Jaarbeurs kan je uiteraard terecht voor een gezellige familiefilm zoals de nieuwe film van Mary Poppins, de Grinch of Buurman en Buurman!

kerststal de bilt beerschoten kerstvakantie kerst kindvriendelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *