Horeca in en om het Julianapark

Door Jessica Hansen – Franken, moeder van Flore en Mirre, woont in de Utrechtse Bloemenbuurt

Het Julianapark weet bijna iedereen die in Utrecht woont wel te vinden. Maar ken je ook deze leuke horecaplekken allemaal op loopafstand van het Julianapark? Van klein tot groot, van stoer tot traditioneel. Graag laat Jessica je kennismaken met deze (nieuwe) plekjes bij haar in de buurt. En ben je met de auto op pad? Het is hier nog gratis parkeren!

De Kleine Baron
Midden in Zuilen zit restaurant De Kleine Baron, een gezellig restaurant waar je je snel thuis voelt door de knusse inrichting en het aardige personeel. Je kan hier lekker uit eten, en van donderdag t/m zondag kan je er ook terecht voor de lunch. De Kleine Baron werkt zoveel mogelijk met duurzame producten die ook nog eens uit de buurt komen. Bij goed weer is het heerlijk toeven op het terras, maar je kan ook gaan voor een picknick in het Julianapark door een picknick mand met eten en drinken van De Kleine Baron mee te nemen.

www.dekleinebaron.nl, Sweder van Zuylenweg 56

Julianapark utrecht de kleine baron restaurant

Oproer
Al eerder heeft Bier en Appelsap wat over Oproer geschreven. Ben je er nog nooit geweest? Ga dan zeker eens een kijkje nemen! Oproer is namelijk een brouwerij, café en veganistisch restaurant in één in een grote industriële loods. Wist je dat het restaurant een prijs heeft gewonnen voor ‘best vegan friendly eetgelegenheid’? Iedere maand wisselt het menu dus je kan je vaak laten verrassen. Oproer heeft een grote speelhoek zodat de kinderen zich niet vervelen en je zelf rustig van een van de speciale (eigen gebrouwen) biertjes kan genieten  Het is even goed zoeken waar je naar binnen moet, maar zo’n gang en trappetje dat vinden de (iets) grotere kinderen alleen maar interessant.

www.oproerbrouwerij.nl, CAB-Rondom 90A

Oproer Utrecht brewpub brouwerij bier restaurant vegan veganistisch

The Sandwich Company
Sinds kort is de Amsterdamsestraatweg, ter hoogte van het Julianapark, een mooie broodjeszaak rijker. Iedere dag kan je er terecht voor heerlijke broodjes, salades, koffie, thee en sapjes. Flore en Mirre vinden het vooral heel leuk dat ze met de roze bal mogen spelen die in de kast ‘verstopt’ is. Maar ook de kussens in de loungehoek zijn populair. Regelmatig zie ik er hele clubjes mama’s en baby’s met elkaar zitten, maar ook zakenmensen die daar aan het werken zijn. Sinds kort staat er ook een terras buiten, dus laat die zon maar komen!

www.thesandwichcompany.eu, Amsterdamsestraatweg 543

sandwich company julianapark utrecht horeca

Antje Drijver Paviljoen
Naast de speeltuin midden in het Julianapark staat het Antje Drijver Paviljoen. Het Paviljoen heeft ook een terras en wordt beheerd door de Stichting Zuilen en Vecht. De vrijwilligers zijn er gelukkig regelmatig waardoor je als je in het park bent hier betaalbaar wat kan eten en drinken. Ook kan je het huren om bijvoorbeeld een kinderfeestje te geven. Ideaal zo midden in de speeltuin!

www.zuilenenvecht.nl/antje-drijver-paviljoen/over/, Julianapark

antje drijver paviljoen julianapark utrecht kindvriendelijk

dB’s
Aan de Cartesiusweg zit in hetzelfde pand als Oproer dB’s. Vanaf de buitenkant is dB’s al goed zichtbaar maar ben je er al eens binnen geweest? dB’s heeft naast een groot café ook veel muziekstudio’s waar veel bandjes komen om te repeteren. Het café heeft naast een grote bierkaart iets dat ik zelf ik pas onlangs heb ontdekt: namelijk een zgn. ‘tap take over’. Iedere 3e zaterdag van de maand wordt de tap overgenomen door een Nederlandse brouwerij met van 16u tot 17u happy hour inclusief een praatje van de brouwer, hapjes en een dj. Leuk voor als je oppas hebt!

www.web.dbstudio.nl, CAB-Rondom 100

dbs bandjes cafe horeca concerten julianapark
Fotocredits: website db’s

Oriëntaals Restaurant Juliana
Aan de kant van de Amsterdamsestraatweg, in het Julianapark, zit een groot Orientaals restaurant. Je kan hier kiezen uit twee wereldkeukens: Chinees of Japans. Vooral het Japanse gedeelte is populair en staat erg goed bekend. Anders dan sommige restaurants tegenwoordig is dit geen ‘all-you-can-eat’ concept, maar eten in een Teppan Yaki beleving. Bij goed weer kan je heerlijk rustig zitten op het terras aan de parkkant. Eten mee naar huis nemen kan ook; je kan er namelijk ook afhalen. Wist je trouwens dat je er ook workshops kan volgen zoals sushi maken?

www.restaurantjuliana.nl, Amsterdamsestraatweg 464

juliana orientaals restaurant julianapark utrecht

Nog meer inspiratie? Achter het Julianapark richting de Vleutenseweg ligt het Werkspoorkwartier; dit gebied is nu volop in ontwikkeling. Na de zomer gaat bijvoorbeeld Brouwerij De Leckere in de Werkspoorkathedraal een proeflokaal openen. Dat houden we voor je in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *