Het zomerse festival FORTE op Fort Honswijk

FORTE is een nieuw zomers festival op 1 juli bij het bijzondere fort Honswijk in Schalkwijk. Met muziek, interactieve kunst, locatietheater en heerlijke streekbiertjes.
Op het muzikale programma staan o.a. Moss, Sue the Night (DWDD-huisband), Lucky Fonz III, Beaux en Kuenta i Tambu. Een mooie afwisseling van rustige luistermuziek, indierock en tropische dansbeats.

Forte festival fort honswijk schalkwijk
Theater en kunst
Het theater- en kunstprogramma is heel gevarieerd, denk aan o.a. de Zomaargasten en Theatergroep Club Gewalt.
Een aantal kunstenaars hebben, met het fort als basis, een kunstwerk ontwikkeld of exposeren een bestaand werk. Kunstcollectief LSDIA verlicht het fort met allerlei verschillende oude technieken en Bouke Groen maakt een fantastische geluidsinstallatie! Kinderen zullen de bezoekers rondleiden die mee op ontdekkingstocht willen.

Voor de jongste bezoekers is er ook van alles te beleven, zo kunnen ze leren hoe de waterlinie werkt met Proefjes met Boefjes, zijn de Taartrovers aanwezig, mag je zelf limonade maken en er zijn nog veel meer leuke activiteiten!

Fort Honswijk festival forte scalkwijk kindvriendelijk
Algemene informatie
Bus: Vanaf station Houten Castellum rijden elk half uur pendelbussen van en naar Fort Honswijk. Een retourtje kost € 5,00 per persoon. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis mee. Tickets zijn online verkrijgbaar en in de bus.
Auto: Er is beperkte gelegenheid om de auto te parkeren. Parkeren kost € 5,00 per auto per dag. Parkeerkaarten zijn online en op de dag zelf verkrijgbaar.
Fiets: Fort Honswijk ligt op een mooie locatie aan de Lekdijk in Schalkwijk. De weg er naar toe is echt de moeite waard om te fietsen! Een aanrader dus om met de fiets naar FORTE te komen!

Kaarten voor FORTE kosten in de voorverkoop € 15,00. Kinderen t/m 12 jaar kunnen het fort voor € 3,50 ontdekken. Voor jongeren t/m 18 jaar: € 10,00. Meer informatie vind je op www.fortefestival.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *