Hemelse kijkavonden bij Sterrenwacht Sonnenborgh

Met eigen ogen gasnevels, planeten en het maanoppervlak van dichtbij zien? Tot eind maart zijn er Sterrenkijkavonden bij Museum en Sterrenwacht Sonnenborgh in Utrecht! Bekijk de sterrenhemel door de grote telescopen en woon een lezing bij in de oude collegezaal. Op vrijdag zijn er kijkavonden voor volwassenen en kinderen van 12+ jaar, op zaterdag zijn er kijkavonden speciaal voor kinderen van 6-12 jaar.

sterrenkijkavonden museum sterrenwacht sonnenborgh voor volwassenen en kinderen Utrecht
foto: Jordi Huisman

Bij helder weer richt je de telescopen op de hemel en kan je zelf de maan, planeten en sterren waarnemen. Bewolkt weer? Niet getreurd: ook in het planetarium kun je de hemel bewonderen. Daarnaast is er op een Sterrenkijkavond altijd een lezing en een rondleiding door de sterrenwacht. Op de Kinderkijkavonden is er ook van alles te ontdekken over de maan, planeten en sterren in verschillende proefjes. Hoe ontstaan kraters op de maan, hoeveel weeg jij op Mars en kun jij de naam van een ster vinden met een sterrenkaart?

Lezingen
Elke Sterrenkijkavond (vrijdag- én zaterdagavond) begint met een lezing, afhankelijk van wat er die avond te zien is. Op de website is te vinden op welke Sterrenkijkavond welke lezing wordt gegeven. Het overzicht loopt t/m het einde van het lopende Sterrenkijkseizoen: eind maart 2019.

sterrenkijkavonden museum sterrenwacht sonnenborgh voor volwassenen en kinderen Utrecht
foto: Marieke Wijntjes

Sterrenkijkavonden
Op vrijdagavond zijn de Sterrenkijkavonden van 20.00 – 21.30 uur (volwassenen en 12+). Op zaterdagavond zijn de Kinderkijkavonden van 19.30 – 21.00 uur (6-12 jaar).
De Sterrenkijkavonden zijn druk bezocht. Reserveer je kaartje dus vooraf! Dit kan via de website van Museum en Sterrenwacht Sonnenborgh.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *