Griezelen op de kinderboerderij van het Natuurkwartier

Deze herfstvakantie organiseert het Natuurkwartier weer superveel activiteiten om te griezelen en gruwelen! Maak zelf heksenbezems, spinnenwebben, kleimonsters en kastanjevolk of warm je op bij het kampvuur waar je zelf popcorn kunt poffen.

Op dinsdag 23, woensdag 24 en donderdag 25 oktober is er de hele dag van alles te doen. Om het griezelige thema af te sluiten wordt er op woensdag 31 oktober ook nog een Halloweenfeest georganiseerd. Verkleed je zo eng mogelijk en laat je niet bang maken! 

Natuurkwartier halloween

Griezel en Gruweltocht
23, 24 en 25 oktober tussen 10:00 – 16:30 uur, laatste startmoment om 15:30 uur
Wil je ook griezelen en gruwelen? Ga op avontuur tijdens de tocht en laat je niet bang maken! Onderweg vind je leuke raadsels en spannende opdrachten. Doe stevige en warme schoenen aan en warme kleding die vies mag worden. Kinderen onder 8 jaar dienen begeleid te worden door een volwassene. 

Heksenbezems, Spinnenwebben, Kleimonsters en Kastanjevolk maken
23, 24 en 25 oktober tussen 10.00 – 16.30 uur
Maak zelf een heksenbezem en vlieg een rondje in het Natuurkwartier, je zelfgemaakte bezem kun je ook meenemen naar het Halloweenfeest op 31 oktober! Maak jouw eigen spinnenweb en spin van kastanjes, stokjes en draad. Maak jouw eigen kleimonster van klei en takken en andere natuurlijke materialen. Zoek zelf de haren, tanden, lompen en klauwen voor je monster in het struinbos en maak een eng monster. Ook kun je je eigen Kastanjevolk maken; zoek buiten naar kastanjes, eikels en andere voorwerpen en beleef vele avonturen met dit volk.

Rondom het kampvuur
23, 24 en 25 oktober tussen 14.00 – 16.00 uur
Warm jezelf lekker op bij het kampvuur nadat je de griezeltocht gelopen hebt. Pof hier je eigen heerlijke popcorn. Kinderen kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen en het is verstandig om dichte schoenen en katoenen of wollen kleding te dragen in de buurt van het kampvuur.

Halloween Natuurkwartier kampvuur

Halloween op de kinderboerderij 
31 oktober tussen 18.30 – 20.00 uur
Tot slot kan iedereen het spannende Halloweenfeest op de kinderboerderij bezoeken. Neem je zelfgemaakte bezemsteel mee en vlieg een rondje over de boerderij. Doe warme kleding aan die vies mag worden! Aanmelden is belangrijk bij deze activiteit, omdat er maar 99 plaatsen zijn. Aanmelden kan via deze link.

Praktische informatie
Het Natuurkwartier bevindt zich op Geinoord 9 -12, in Nieuwegein. Deelname aan de activiteiten kost €1, maar op vertoon van je stadspas is het gratis. De activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 4 – 12 jaar. Voor extra informatie en alle andere activiteiten die het Natuurkwartier organiseert, kun je op de website kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *