Goois Schaapscheerfeest in de Schaapskooi Blaricum

Elk jaar luidt Goois Natuurreservaat de zomer in met een doe-dag vol activiteiten bij de Schaapskooi in Blaricum. Tijdens het traditionele Goois Schaapscheerfeest wordt de schaar gezet in de dikke wollen vacht van de kudde Drentse Heideschapen. Maar dat niet alleen – er is nog veel meer leuks te doen!

schaapskooi blaricum lammetjes lentefeest

Er worden workshops georganiseerd waar bezoekers leren hoe zij mooie én nuttige dingen kunnen maken met de vachten die de schapen niet meer nodig hebben. Ook zijn er demonstraties spinnen, vilten en breien. De kinderen kunnen zich laten schminken, knutselen met schapenwol of een herdersstaf maken.

Met de schapen de heide op
Wanneer alle schapen geknipt zijn, gaan ze rond 15.30 uur in hun ‘zomertenue’ de heide op met herder Daphne. Iedereen die bij het Schaapscheerfeest aanwezig is, wordt uitgenodigd om mee te lopen.

Natuurmarkt
Naast het knippen van de schapenvachten en de activiteiten is er ook een natuurmarkt. Hier maken bezoekers kennis met verschillende ‘groene’ organisaties uit het Gooi. Zij laten zien met welke projecten in de regio en Gooise natuur zij bezig zijn en er worden producten verkocht. Zoals honing van de Imkervereniging Laren-Blaricum.

Barista Marco is met zijn Gooische Koffiebus aanwezig voor een kop koffie, thee, limonade en wat lekkers. Brams pannenkoekenbrommer bakt pannenkoeken en traditiegetrouw verzorgt IJssalon De Hoop de ijsjes.

Goois Schaapscheerfeest in de Schaapskooi Blaricum weekend weekendtips natuur kind kinderen kindvriendelijk uitje activiteit

Praktische info
Het Goois Schaapscheerfeest vindt plaats op zaterdag 3 juni. Van 10.00 tot 16.30 uur word je ondergedompeld in de wol én de vele feestelijke activiteiten voor jong en oud.

De Schaapskooi ligt op de Blaricummerheide achter restaurant Tafelberg aan de Oude Naarderweg 3 in Blaricum. Het is het beste wandelend, fietsend of met het openbaar vervoer te bereiken, want parkeergelegenheid voor auto’s is beperkt. Het is niet toegestaan om auto’s langs de Boissevainweg te parkeren.

De toegang voor het Goois Schaapscheerfeest is gratis. Voor een aantal activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Hiervoor kunnen bezoekers voor 5 euro een stempelkaart kopen (goed voor deelname aan 4 activiteiten). Ook kan je Vriend van de Kudde worden of een schaap adopteren.

Meer informatie over het Goois Schaapscheerfeest vind je op de website van het Goois Natuurreservaat.

Goois Schaapscheerfeest Schaapskooi op de Blaricummerheide, Blaricum kindvriendelijk kind kinderen activiteit uitje natuur dieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *