Gezelligste kerstmarkten in Utrecht en omgeving

Nog maar even en dan is het al weer kerstmis! Ook dit jaar kun je tijdens de wintermaanden weer een heleboel gezellige kerstmarkten bezoeken. Hieronder hebben wij de leukste markten in Utrecht en omgeving voor je op een rijtje gezet.

zelfgemaakte kerstmarkt utrecht

Warme Witte Winter Weken in Soest
Van 17 november tot 23 december kun je de Warme Witte Winter Weken bezoeken, Soest wordt omgetoverd tot een nostalgisch sprookjesdorp. Compleet met plein, kerk, fontein, molen en rijen bontgekleurde winkeltjes. Deze kerstmarkt is leuk voor het hele gezin; er is een levende kerststal en kinderen kunnen zelf broodjes bakken of knutselen. Op het Smulplein kun je genieten van warme gluhwijn, een portie poffertjes of een heerlijke oliebol. Vergeet ook de overdekte kerstshow niet te bekijken. De Warme Witte Winter Weken is elke dag open tussen 10.00 en 17.00 uur. Alle vrijdagen kun je tot 21.00 uur genieten van de sfeer.

Winterwonderland in Zeist
Vanaf vrijdag 7 december 2018 tot en met 6 januari 2019 wordt het centrum van Zeist omgetoverd tot een waar Winter Wonderland. Met een fantastische grote ijsbaan en het gezellige pop-up grand café Winter Wunderbar wordt het Emmaplein een groot en gezellig winters tafereel voor jong en oud. Dagelijks geopend van 12:00 tot 21.00!

Winter Fair Woerden
Dit jaar vindt op 7 en 8 december de vierde editie van de Winter Fair Woerden plaats! Met meer dan 100 kraampjes in het historische centrum de perfecte plek om de leukste cadeautjes voor onder de kerstboom te kopen. Na de opening van de ijsbaan op het Kerkplein begint de Winter Fair Woerden met een lampionnenoptocht. Er rijdt een kersttrein door het centrum, met de Kerstman voorop. Er zijn verschillende workshops, je kunt genieten van diverse kerstkoren óf op de foto met de Kerstman en de Sneeuwkoningin. Kijk voor het hele programma op de website.

Kerstmarkten in Utrecht en omgeving Winter Fair in Woerden

Kerstmarkt in Molen de Ster
Op 9 december vind je tussen 11.00 en 17.00 uur een kerstmarkt in Molen de Ster. Buiten is het koud, maar binnen in de molen hangt een warme sfeer. Met glühwein, warme chocolademelk en een gezellige markt met de leukste spulletjes voor de feestdagen. Er worden rondleidingen gegeven in de molen en met een beetje geluk laten de molenaars de wieken voor je draaien!

Wintermarkt de Bilt
Op 14 december kun je in het oude hart van de Bilt terecht voor een sfeervolle kerstmarkt. Rondom de Dorpskerk staan mooi verlichte kramen, waar je van alles kunt kopen; van kerststukjes en kerstkaarten tot boeken en kerstcadeautjes voor kinderen. Ook kun je een lekkere verse oliebol eten.

Kerstmarkt in De Bilt

KNUS Utrecht
In het centrum van Utrecht wordt natuurlijk ook weer op een super gezellige manier kerst gevierd. KNUS Utrecht heeft verspreid over drie dagen maarliefst vijf kerstmarkten en zes ‘huiskamers’ op het programma staan. Je kunt genieten van muziek, theater, literatuur en nog veel meer in de straten van het historische centrum van Utrecht. Bier & Appelsap vind je ook bij een van de kraampjes op het Domplein op 15 december en bij het Utrechts Archief voor de deur op 16 december.  Hieronder lees je alvast wat meer over het programma van KNUS, maar voor extra informatie kun je een kijkje nemen op hun overzichtelijke website.

Knus Utrecht festival winter
foto door Jurn de Winter

Vrijdag 14 december 2018
Als voorproefje kun je van 19.00 tot 21.00 uur meedoen aan een muziekbingo van Upbeatles op de Neude. Van 16.00 tot 01.00 uur vindt op Janskerkhof de eerste dag van het Fonteyn Winterfestival plaats, waar je kunt genieten van de lekkerste wijnen.

Zaterdag 15 december 2018
Zaterdag kun je terecht op veel verschillende plekken in Utrecht. De welbekende streekmarkt vind je op het Domplein, waar je ook kunt genieten van klassieke muziek. Op de Vismarkt laten dichters zich van hun beste kant horen, in de vorm van ‘zeepkistoptredens’. In de binnenstad vind je verschillende straatacts, maar ook Bier & Appelsap kun je hier vinden bij een van de kraampjes met onze boeken en het Bier & Appelsap kerstoverzicht!

Zondag 16 december 2018
Zondag vind je op de Mariaplaats De Zelfgemaakte markt, maar ook worden hier korte stukjes uit oude toneelstukken opgevoerd. In de Twijnstraat vind je de kraampjes met de leukste kerstcadeaus. In de Hamburgerstraat is de Knusse Cultuur markt en bij Karel V vind je Karels Winter Fair. Bij het Utrechts Archief vind je Utrechtse makers, Bier en Appelsap is hier ook te vinden! Dus kom je gezellig een boek bij ons kopen?

Kerstmarkten in Utrecht en omgeving Leidsche rijn Vleuterwijde

Kerstmarkt Leidsche Rijn
Ben je na al deze kerstmarkten nog steeds op zoek naar een mooi kerstcadeau? Op zaterdag 15 en zondag 16 december zal Centrum Vleuterweide weer omgetoverd worden tot de leukste kerstmarkt van Leidsche Rijn! De kerstmarkt is leuk voor jong en oud, voor iedereen is er wel iets te doen, te kopen, te zien of te proeven.

Kinderkerstmarkt Lunetten
Op 16 december wordt in Lunetten de Kinderkerstmarkt georganiseerd, waar zo’n 30 kerstkraampjes staan. Je vind tweedehands spulletjes, maar ook kerstartikelen en zelfgemaakt lekkernijen. Er is ook een open podium waar kinderen zich van hun beste kant laten horen of zien. Een lekker glaasje warme chocomel (en voor de ouders gluhwijn) mag natuurlijk ook niet ontbreken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *