Genieten op Hoeve Ravenstein

Door Laura Kenter, moeder van Ruben en Anouk, woont in de Bilt.

Op de tweede dag van de zomervakantie ga ik met Ruben en Anouk naar Hoeve Ravenstein in Baarn. We kiezen ervoor om vanuit de Bilt binnendoor te rijden omdat we dan beter kunnen genieten van de mooie omgeving. Het voelt een beetje alsof we al op vakantie zijn!

hoeve ravenstein baarn boerderij food dieren kindvriendelijk

Nadat we langs het indrukwekkende Paleis Soestdijk zijn gereden vinden we na een tijdje aan de linkerkant de lange oprijlaan naar de boerderij. Wat een prachtige plek zo midden in het bos! Hoeve Ravenstein is zo mooi en goed onderhouden, we zijn erg onder de indruk. En daarbij blijken de medewerkers op de boerderij ook allemaal even vriendelijk en geduldig om van alles over de boerderij en de dieren te vertellen.

Eerst nemen we een kijkje bij de dieren in de buitenhokken waar we geiten, kippen en ganzen zien. En lopen daarna een stukje door de moestuin waar nu verse kruiden en over een tijdje ook bloemen geplukt kunnen worden.

Hoeve Ravenstein Baarn kindvriendelijk food dieren boerderij

Omdat het terras er zo uitnodigend uitziet besluiten we om voor de verwachte regenbui even een kop koffie en wat fris te drinken. De keus voor de kinderen is groot in lekkere bio drankjes en sapjes in allerlei flesjes en blikjes of een boerderij-ijsje. Ook kan je kiezen voor bijvoorbeeld een plakje cake, een croissantje of een lekkere punt koek erbij. Het blijft gelukkig droog, maar als het regent is er genoeg plek om binnen te zitten.

Hoeve ravenstein baarn terras kindvriendelijk

Na nog een rondje te hebben gelopen door de grote potstal, waar een paar drachtige koeien binnen staan en de konijnen geaaid te hebben in de hooischuur, zijn we nieuwsgierig naar de boerderijwinkel. Ruben en Anouk heb ik beloofd dat ze iets mogen uitzoeken, dus er wordt binnen meteen goed rondgesnuffeld. Het is een kleine sfeervolle biologische supermarkt met een ruime keus in fijne (streek)producten. Vooral de glutenvrije afdeling is bijzonder uitgebreid, echt de moeite waard om eens een kijkje te nemen als jij of een gezinslid glutenvrij moet eten.

Hoeve ravenstein baarn kindvriendelijk winkel food boerderij

Met de lekkere aangeschafte producten in onze hand, informeren we voor we weg gaan nog even hoe het is gegaan met de drachtige koe die net weggeleid werd naar de ‘kraamkamer’. En er is goed nieuws: er is een gezond kalfje geboren! Met een blij gevoel vertrekken we weer van deze fijne plek…

De boerderij en de winkel zijn geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur (vrijdag tot 18.00 uur). En elke eerste zaterdag van de maand kan je naar de kleinschalige allergenenvrije markt waarbij producenten hun (veelal verse) producten aanbieden en laten proeven. Je kunt gratis parkeren bij Hoeve Ravenstein.

www.hoeveravenstein.nl, Ravensteinselaan 3, Baarn

Hoeve ravenstein baarn koe kalfje dieren kindvriendelijk boerderij hoeve ravenstein baarn terras boerderij dieren kindvriendelijk food

Tip: Hoeve Ravenstein ligt op loopafstand van Kasteel Groeneveld. Heel leuk dus om lekker door het bos te wandelen en ook een bezoek te brengen aan het mooie kasteel, de moestuin en de ijskelder!

Reacties

  1. Boerderijwinkel Hoeve Ravenstein zegt

    Beste Laura, Ruben en Anouk,

    Dank voor jullie bezoek aan de boerderij en het leuke verlsag!
    We hopen jullie snel weer te zien!

    Groetjes het team van Hoeve Ravenstein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *