Genieten op het dak bij HOOG

Door Laura Kenter, moeder van Ruben en Anouk, woont in de Bilt.

Op een heerlijke zonnige zondagmiddag vertrekken wij (Michel, Ruben, Anouk en ik) met z’n vieren richting Leidsche Rijn, waar bovenop het dak van Pathé CineMec de toneelvoorstelling HOOG van het Nieuw Utrechts Toneel zal plaatsvinden.

We worden beneden bij de balie vriendelijk ontvangen en krijgen te horen dat we naar de zesde verdieping mogen lopen. En wat een verrassing is het om te zien wat voor een mooie locatie het is, daar bovenop het dak. We hebben een prachtig uitzicht en we kunnen alle bekende gebouwen en andere markante punten van Utrecht bewonderen! Net voor aanvang van de voorstelling worden we met de andere bezoekers naar de tribune begeleid. Het decor is eenvoudig en duidelijk: de kamer van Hoog, de hoofdrolspeler van het verhaal. Met op de achtergrond doeken met de afbeeldingen van alle gezinsleden van de jongen.

De voorstelling HOOG van het Nieuw Utrecht Toneel op het dak van de CineMec in Utrecht

Het verhaal
“HOOG vertelt het verhaal van een jongen (Hoog) uit een ambitieus gezin. Met een beroemd architect als vader, een moeder die taarten proeft op TV, tweelingzussen die medailles winnen met synchroonzwemmen, een zus die mee doet aan The Voice en een broertje dat vioolconcerten geeft, kan iedereen in het gezin iets bijzonders. Iedereen, behalve Hoog.
Gedreven door de gedachte dat je pas iets bent als je iets kan, start hij een zoektocht naar dat wat hem uitzonderlijk maakt. Hierbij wordt hij geholpen door Icarus, een imaginair vriendje met gesmolten vleugels. ‘Volg mij maar. Ik ga er voor zorgen dat de mensen weten wie je bent. Ik zal je laten vliegen.’”

Wij vonden het allemaal erg herkenbaar en werden door bepaalde situaties best geraakt. Het moeten presteren en graag gezien willen worden, het opgroeien in een maatschappij waar vaak veel van je verwacht wordt is een issue waar iedereen wel eens mee te maken heeft of over nadenkt. Maar we hebben ook erg moeten lachen om de grappige situaties en anekdotes van Hoog en Icarus.

De voorstelling HOOG van het Nieuw Utrecht Toneel op het dak van de CineMec in Utrecht

Na afloop mochten we aanschuiven aan lange gedekte tafels met vrolijk geblokte kleedjes en kregen we stapels pannenkoeken met een grote variatie aan beleg. En met ons gezicht in de zon en op zo’n bijzondere plek was het een heerlijk sfeertje. Hoog bakte live pannenkoeken en Icarus zorgde voor de nodige informatie tijdens het eten.
Na het eten werden de kinderen nog verrast met een speurtocht over het dak heen waar ze een hele leuke prijs mee konden winnen. In een team met de andere kinderen aan onze tafel gingen Ruben en Anouk op pad. Terwijl Michel en ik nog even genoten van een drankje in het zonnetje.

Dat wij een zeer geslaagde middag hadden, dat mag wel duidelijk zijn. Dus mocht je de kans hebben om te gaan, bestel dan gauw kaartjes want HOOG moet je meegemaakt hebben!

De voorstelling HOOG van het Nieuw Utrecht Toneel op het dak van de CineMec in Utrecht

Praktische informatie
De voorstelling HOOG is te bekijken op 27, 28 en 29 april en 4, 5 en 6 mei en is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.
De locatie is het dak van de bioscoop Pathé Cinemec in Utrecht.
Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) en zijn inclusief onbeperkt pannenkoeken eten!

www.nieuwutrechtstoneel.nl , Berlijnplein 100, Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *