Festival Dichterbij in Dichterswijk

Op zondag 3 juni is het nieuwe festival Dichterbij in Utrecht! In de Utrechtse wijk Dichterswijk kun je genieten van muziek, (straat) kunst, poëzie en foodtrucks. De eerste editie van dit festival zal aan de Veilinghaven gehouden worden en toegang is voor iedereen gratis!

Het programma bestaat uit muziekoptredens, installaties, voorstellingen en (straat) kunst. Het is een mix van nationale professionals in combinatie met talent rechtstreeks uit de Dichterswijk.

Festival Dichterbij Dichterswijk Utrecht

Een greep uit het programma
Camilla Blue is de 23 jarige Joyce Deijnen met haar 10-koppige band. Haar muziek ademt een romantische theatrale vrijheid. Authentiek en tijdloos. Het zijn bluesy popsongs met een jazzy inslag op een authentieke, geheel eigen manier gebracht. Haar optreden is een verzameling van alles waarvoor het festival is opgezet.

Weet je wat locatietheater is? Ga dat ontdekken! Huub Braam speelt in het stuk ´Mien Grond´, met als centraal punt het huis van Mien in de Veilinghaven. Over de liefde voor het kleine….een zeer passend onderwerp voor de Dichterswijk straks tussen 5000 nieuwe huizen in…

De jonge dansers van Influence Zone doen dit jaar mee aan de UDO kampioenschappen streetdance. Raoel Richardson en zijn team komen laten zien waarom!

Een gedicht, speciaal voor jou. Pak een stoel, ga er even bij zitten. Praat over wat je bezig houdt en Inge maakt er ter plekke een gedicht van. Maar pas op: ontroering wordt niet uitgesloten.

Ga kijken naar de installatie van Ronald van der Meijs! Natuurlijke processen zijn onderdeel en onderwerp van het werk, dat zich afspeelt rond de spanning tussen mens en machine ofwel cultuur en natuur.

Festival Dichterbij

Nicole Westerbeek van Kunstkids komt naar de Veilinghaven voor een leuke workshop. Doen jullie allemaal mee?

Marne van Veenendaal van Mozaïekmonumenten komt ook met een workshop. Gefascineerd door de mozaïekparken van Gaudi en Nicky de Saint Phalle, gaat zij haar eigen mozaïekweg.

Munir is een creatieve conceptdenker en vormgever. In de Dichterswijk bekend door zijn muurschilderingen. Hij brengt verhalen en ook voor festival Dichterbij zal zijn input zichtbaar richting geven aan ons publiek.

De band Buurman & Buurmannen komen ook op bezoek! Lekker gezellig, want dat is hun handelsmerk.

Tijdens de wandeling rond de haven kom je een 3D voorstelling tegen met de naam Dichterbij Elkaar. Door professionals, de wijk, Brede school en de Kleine Dichter…

Het festival belooft een plek te worden waar alles samenkomt: een spannende mix van professionele podiumartiesten en lokale initiatieven. Leuk voor ouderen maar ook voor de kids!  Het festival vindt plaats op 3 juni 2018 van 14.00 tot 21.00 uur en is gratis toegankelijk. De gehele programmering van Festival Dichterbij staat op de website van het festival.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *