Familielezing ‘Wie Wat Waar Waarom?’

Hoe slim mensen zijn kunnen we meten met een IQ test, maar hoe weet je hoe slim een dier is? Dieren kunnen namelijk niet rekenen, lezen of schrijven. Aan de meeste dingen die wij heel slim vinden, hebben dieren niet zoveel. Zijn dieren op andere vlakken slimmer dan mensen? Primatologen Liesbeth Sterck en Astrid Rox vertellen in deze familielezing over hun onderzoek naar apen en hun intelligentie. Na afloop van de lezing kun je ontdekken hoe je iemand zonder woorden iets kunt aanleren.

wie wat waar waarom familie lezing Tivoli

In samenwerking met TivoliVredenburg organiseert het Universiteitsmuseum Utrecht de ‘Wie Wat Waar Waarom?’ familielezing. Deskundigen vertellen je van alles over de wetenschap, over zowel mensen als dieren. De lezing is geschikt voor families met kinderen tussen de 8 en 14 jaar. Na afloop van de lezing kun je ontdekken hoe je iemand zonder woorden iets kunt aanleren. Met je ticket kun je ook een gratis bezoek brengen aan het Universiteitsmuseum zelf!

De lezing wordt op zondag 20 mei gehouden in TivoliVredenburg. De zaal is open vanaf 10.15 uur en de aanvang is om 11.00 uur. Tickets kun je bestellen via de website van Tivoli, deze kosten €7,50 en voor kinderen €5,00.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *