Familiefestival ‘Kermis de Klop’ in het pinksterweekend

Tijdens het pinksterweekend organiseert Fort aan de Klop in Utrecht voor de tweede keer familiefestival ‘Kermis de Klop’: een feest met theater, muziek en workshops voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Maar ook volwassenen zullen zich uitstekend vermaken in de Parade-achtige ambiance, met festivalfood en live muziek. Op 20 en 21 mei is het festival van 10.00 tot 20.00 uur geopend. 

kermis de klop festival in het pinksterweekend utrecht

Activiteiten in de sfeer van een oude dorpskermis
Het fort wordt tijdens de Pinksterdagen omgetoverd tot een kleurrijk festivalterrein met de sfeer van een oude dorpskermis. In de historische loods zijn creatieve kinderworkshops en buiten kunnen kinderen zich uitleven in het timmerdorp. Circus Snor zorgt voor plezier met de kinderkaravaan vol spelletjes. Grote tenten, verschillende optredens, een buitenbar, foodtrucks, een nostalgische zweefmolen en live muziek maken het plaatje compleet. Nieuw dit jaar is de ‘Picnicweide’, een speelplaats voor de allerkleinsten.

fort aan de klop kermis de klop familiefestival

Make-A-Wish Nederland
Kermis de Klop wordt, net als vorig jaar, georganiseerd in samenwerking met Make-A-Wish. Een groot deel van de kinderactiviteiten die overdag plaatsvinden wordt door hen georganiseerd. De opbrengsten hiervan gaan naar Make-A-Wish® Nederland, voorheen Doe een Wens Stichting Nederland. Hiermee draagt Fort aan de Klop haar steentje bij aan het vervullen van de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. De kinderactiviteiten, zoals cupcakes versieren, schilderen of schminken, vinden overdag plaats van 10.00 tot 17.00 uur. 

Praktische info
Fort aan de Klop is te vinden aan de 1e Polderweg 4 in Utrecht. Aangeraden wordt, om met de fiets te komen. Toegang tot het festival kost €1 en voor kinderen onder de 4 jaar is het gratis. Voor eten & drinken en workshops kun je op het festivalterrein muntjes kopen. Voor de voorstellingen worden kaartjes verkocht. Voor extra informatie en een video van vorig jaar, kun je een kijkje nemen op de website van het familiefestival.

fort aan de klop kermis de klop familiefestival

fort aan de klop kermis de klop familiefestival

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *